... ...

Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Expositie Ingrid Jansen

Ankeveen, 15 april 2004. Vanaf zaterdag 24 april exposeren schilderes Ingrid Jansen, haar leerlingen en beeldhouwer/fotograaf Evert Boeve in de NH Kerk in Ankeveen.

persbericht

Expositie Ankeveen

De tegenwoordig in Bussum woonachtige schilderes Ingrid Jansen met haar leerlingen en de Ankeveense beeldhouwer Evert Boeve exposeren van zaterdag 24 april t/m zondag 2 mei hun werk in de Ned.Herv.Kerk in Ankeveen.


Ingrid Jansen

Rondom de feestweek in verband met het 100-jarig bestaan van het Oranje-comité Ankeveen, is er voor de liefhebbers van schilder- en beeldhouwkunst in bovengenoemd kerkje, gelegen aan het Stichts End in het hart van het dorp, een expositie ingericht. Dit mede ter ondersteuning van activiteiten van de kerkenraad om fondsen te werven voor een dringend noodzakelijke restauratie van deze kerk.

Vele door Ingrid Jansen geschilderde kleurrijke onderwerpen, waaronder vooral landschappen, ontspruiten spontaan vanuit haar fantasie. Toch zijn ze voor de beschouwer heel herkenbaar. Het is geschilderd op een manier dat je er als het ware in wordt meegevoerd. Bij haar komen indrukken van vroegere reizen, of zelfs van een vroeger leven, spontaan vanuit haar geest naar boven en vervolgens legt ze die spontane beelden snel vast in een klein schetsboekje om ze later in het groot uit te werken. Haar werk is volgens Ingrid dan ook een weerslag van een spirituele ervaring. Naast landschappen schildert ze ook portretten.

Ze geeft al ruim twintig jaar les, waarvan de laatste 10 jaar zowel in de oude school in Kortenhoef, als in een locatie aan het Zuidereinde in ’s-Graveland. De cursisten van deze laatst genoemde schilderklas hebben spontaan het idee opgevat om, samen met hun docente Ingrid Jansen, haar en hun werk te exposeren in het kerkje in Ankeveen. Deze cursisten zijn: Ine Swier, Henk Birkhoff, Elske Giepmans, Nanke van Dijk, Cora Boelsma, Sita v.d.Koppel, Wil Seuren en Joop Glijn. Het werk dat wordt geëxposeerd is merendeels te koop. Een niet onaanzienlijk deel van de opbrengst van de verkoop is bestemd voor het restauratiefonds van de Ned.Herv.kerk in Ankeveen.

Ook de bekende Ankevener Evert Boeve zal zijn beeldhouwwerk exposeren. Deze creatieve duizendpoot – naast vakfotograaf (hij is o.m. werkzaam geweest als natuurfotograaf bij Natuurmonumenten) - ontwikkelde zich in zijn vrije tijd tot cineast, tekenaar, schrijver, schilder en beeldhouwer. Bij het beeldhouwen gebruikt hij allerlei soorten hout en bij het kiezen van zijn onderwerpen is de natuur zijn grote inspiratiebron. Zijn werk is zowel realistisch als abstract van vorm. Het is meer dan de moeite waard om naast de schilderijen ook het werk van Evert Boeve te kunnen bewonderen. Deze combinatie van kunstuitingen maakt de expositie ook zo interessant.

Een goede tip: Laat uw bezoek aan deze expositie een aanlegpunt zijn tijdens een prachtige fietstocht in het uitbundige voorjaar naar Ankeveen. Bovendien is er in het oude dorp tijdens de expositieweek van alles te doen rondom het 100-jarig bestaan van het Oranje-comité. De expositie is geopend vanaf zaterdag 24 april t/m zondag 2 mei tussen 11.00 en 17.00 uur. Op de beide zondagen is de expositie geopend vanaf 13.00 uur.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigMatige wind17º Naar volgende bericht