Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Gooi- en Eemlander


Siemons verbaasd over kritiek OCW

Wijdemeren, 28 september 2003. Wethouder Yvonne Siemons (DBL) is verbaasd over de open brief van het OCW. Zij vindt het belachelijk dat het OCW met de open brief op de persoon speelt en haar beschadigt. Collega-wethouder Co de Kloet (DBW) steunt haar niet in die mening.


Wethouder Yvonne Siemons (DBL)
"Ik zit in een lastig parket."

Simone Stevens sprak met haar oud-collega van de Gooi- en Eemlander, nu wethouder in Wijdemeren, over de open brief die de OCW enige dagen geleden naar de media stuurde. Yvonne Siemons zegt in het stuk in de Gooi dat ze alles doet wat ze kan om het de ondernemers naar de zin te maken, maar dat ze in een lastig parket zit omdat er al driekwart jaar geen ambtenaar meer op economische zaken zit. De vorige werd ziek en pas op 1 augustus is de vacature weer opgevuld. Er zijn meer problemen voor de wethouder. Zij zegt: "Zo kan ik nog wel tien dingen opnoemen."

Siemons wijst er overigens op dat een groot deel van de kritiek (dorpscentrum Oud-Loosdrecht, Super de Boer Nieuw-Loosdrecht) van het OCW slaat op de portefeuille ruimtelijke ordening van haar collega Wim Neef en niet op haar portefeuilles economische zaken, werkgelegenheid, toerisme, recreatie, kunst en cultuur. Opvallend in het stuk is dat zij stelt door het college gesteund te worden in haar opvattingen, behalve door DBW collega Co de Kloet, die hiermee voor de tweede keer in één week afstand neemt van de rest van het college, waardoor de afstand tussen hem en de overige collegeleden weer groter wordt.


Wethouder Wim Neef
(CDA)
Ruimtelijke Ordening

Wethouder Co de Kloet
(DBW)
Steunt Yvonne Siemons niet

OCW voorzitter
Jan Goudberg
Praten over de boze brief

Er is door het college besloten om binnenkort te gaan praten met de voorzitter van het OCW, oud-burgemeester Jan Goudberg van Nederhorst den Berg.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Grijs, regenachtig, 13 graden

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...