Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Wijdemeerse Webkrant

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Raad 30-10-03: deel 1

Wijdemeren, 31 oktober 2003. Gisterenavond werd een halve raadsvergadering gehouden. Het agendapunt Dode Eind/Krakeelakker duurde tot 23.30, waarna de vergadering verdaagd werd tot maandag 19.30.

De vergadering begon met de mededelingen, het inspreekrecht en het vragenhalfuurtje.

Bij de opening werd door burgemeester Don Bijl afscheid genomen van de bode Mevr. Tiny Dekker en werd de heer Bult uit Ankeveen beëdigd als fractieassistent. De heer Bullt wordt fractieassistent voor GL. Eerder was hij fractieassistent voor Algemeen Belang in 's-Graveland, eveneens aan de zijde van Nelleke Schenkkan, toen raadslid voor AB en nu in de zelfde functie voor GL.

Inspreekrecht.


Mevrouw Griffioen namens de
cliëntenraad.

De heer Kamstra over de
Mollstraat in Nw-Loosdrecht

Er waren twee insprekers. Mevrouw Griffioen namens de Cliëntenraad en de heer Kamstra als bewoner van de Mollstraat in Nieuw Loosdrecht.

Mevrouw Griffioen sprak over de wijzigingen in de nieuwe wet Werk en Bijstand die grote gevolgen zal hebben en mensen met een minimuminkomen tussen wal en schip kan laten belanden. Zij drong er bij de raad op aan om het voorstel (agendapunt 14) van het college aan te nemen, waarin enige verzachtende maatregelen worden voorgesteld.

De heer Kamstra hield een uitvoerig en gedetailleerd betoog over de situatie in de Mollstraat en de geschiedenis met parkeerproblemen in de straat, die al speelden onder de gemeente Loosdrecht. Toen hij over de spreektijd heen was wees Don Bijl hem daar op en vroeg hem af te ronden. Hij antwoordde: "Afronden? Wij zijn al vanaf 1999 bezig en laten ons nu niet wegsturen.!" Even later brak de burgemeester hem echt af met de opmerking: "Nu stoppen!".

Vragenhalfuurtje.


Jan van den Broeck (CDA)

Tijdens het vragenhalfuurtje hield Jan van den Broeck (CDA) zijn aangekondigde betoog, waarin hij scherp protesteerde tegen het gemak waarmee vergaderingen en activiteiten van de raad verplaatst worden naar tijdstippen die niet te combineren zijn met een volle dagtaak. Hij vroeg om een reactie van alle andere raadsleden. Op voorstel van Don Bijl wordt echter pas na de begrotingsbehandeling gekeken naar de ervaringen en zal de raad geconsulteerd worden over deze kwestie. Wel kreeg Jan van den Broeck direct steun van Felix Flameling (D66).


Don Bijl bedankt Henk de Kloet
voor de bewezen diensten.

Na de behandeling van de ingekomen stukken werd door burgemeester Don Bijl afscheid genomen van Henk de Kloet (DBW) als voorzitter van de commissie Ruimte & Economie. Daarbij sprak Bijl enkele vriendelijke woorden tot hem en bedankte hem voor de bijdrage als voorzitter.
Aansluitend werden de nieuwe voorzitters van de commissies Ruimte & Economie (R&E) en Maatschappelijke Zaken (MZ) gekozen. Daarbij werd duidelijk dat André Spils (DBL) liever voorzitter werd van MZ, omdat dat hem de mogelijkheid biedt om in R&E mee te blijven debatteren over ruimtelijke ordeningskwesties.

De beide voorgestelde voorzitters, Wim Lorjé (VVD) voor R&E en André Spils (DBL) voor MZ werden unaniem gekozen in een schriftelijke stemming.


De verkiezingscommissie telt de stemmen.
Links Baerte de Brey (griffier). midden Cees Bosdijk (PvdA),
staand Miep van Hattem (DBL), rechts Esther Luyer (CDA)

Daarna kwam het dossier Dode Eind/Krakeelakker aan de orde.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...