Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Bijstandsfraude

Wijdemeren, 20 november 2003. Een Wijdemeers ex-echtpaar moet Ä 78.000 terugbetalen omdat ieder van de echtgenoten bijstandsuitkeringen ontving vanaf 1991 en de uitkering van de man door ging vanaf 1994 ondanks het feit dat de vrouw werk gevonden had. Zij verzuimden om aan te geven dat zij nog steeds samenwoonden.

Persbericht

Bijstandsfraude door twee inwoners van Wijdemeren

De regionale sociale recherche Gooi en Vechtstreek heeft in oktober j.l. een onderzoek naar bijstandsfraude in Wijdemeren afgerond. Naar aanleiding van dat onderzoek zijn twee inwoners van Wijdemeren aangehouden en in verzekering gesteld wegens vermoedelijke bijstandsfraude. Bij de aanhoudingen werden de woning en de boot, die als verblijfplaats zou dienen voor de man, door de rechter-commissaris doorzocht. Hierbij werd diverse administratie in beslag genomen.

Als ex-echtgenoten ontvingen de twee inwoners vanaf 1991 ieder een uitkering van de gemeente. Zij verzwegen echter samen te wonen. Vanaf 1994 werd de uitkering van de vrouw beŽindigd omdat zij inmiddels werk had gevonden. De uitkering van de man werd voortgezet omdat de samenwoning verzwegen bleef. De vrouw had echter met haar inkomen zichzelf en haar ex-echtgenoot in het levensonderhoud kunnen voorzien. Daarnaast verzweeg de man dat hij vermogen uit een erfenis had gekregen.

Ä 78.000 terugbetalen

De man en de vrouw moeten samen ongeveer Ä 78.000 terugbetalen. In verband hiermee heeft de gemeente beslag laten leggen op (spaar)bankrekeningen van de vrouw en op de boot. Daarnaast zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens valsheid in geschrifte. Tegen de vrouw wordt tevens proces-verbaal opgemaakt wegens vermoedelijke heling en medeplegen van de fraude. De uitkering van de man is inmiddels beŽindigd.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Grijs, donker, 12 graden, droog

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...