Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Diversen

Bron: Open brief


Wijdemeers Wapen

Wijdemeren, 19 november 2003. Volgende week donderdag is er weer een "gewone" raadsvergadering. Bij de ingekomen brieven zit een brief van mevrouw G.A van der Stroom-de Jong. Zij heeft op eigen initiatief een wapen voor Wijdemeren ontworpen, maar kan niet in contact komen met het college.

De lange brief van mevrouw van der Stroom is geschreven in een zeer opvallend lettertype en straalt de frustratie uit, die van haar bezit heeft genomen bij haar pogingen om in gesprek te komen over het door haar ontworpen wapen. Zij heeft geschreven, gebeld, gefaxt en zelfs heeft zij tevergeefs aan de balie van het gemeentehuis gestaan met het verzoek of de secretaresse van burgemeester Don Bijl even naar beneden zou kunnen komen. Niets mocht baten volgens het relaas in haar open brief.

Links het wapen van 's-Graveland, met daarin de trapgans ('s-Graveland), de snoek ( Kortenhoef) en de ooievaar (Ankeveen). Midden het wapen van Loosdrecht en rechts het wapen van Nederhorst den Berg.


Het logo


Het ontwerp van mevrouw van der Stroom

De gemeente zegt in de reactie naar mevrouw van der Stroom dat er al een ontwerp gekozen is, waarmee men verder wil gaan. Op haar beurt is mevrouw van der Stroom zeer ontevreden dat het logo van Wijdemeren niet is ontworpen door een lokale kunstenaar of ontwerper, maar door een gemeenteambtenaar. Ergens in haar brief schrijft zij: "Zo ben ik nog nooit behandeld, niet door de oud-burgemeester van 's-Graveland of anderen waar ik door mijn leerkunst contact mee heb. Ik was TELEURGESTELD."

Het wapen dat mevrouw van der Stroom ontwierp bestaat uit een combinatie van de wapens van de drie voormalige gemeenten. In het wapen van 's-Graveland zaten al de drie wapens van Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland.

Volgende week donderdag kan de raad zich uitspreken over de brief en het wapen van mevrouw van der Stroom. Mogelijk komt zij zelfs inspreken.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...