Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: VVD Weesp


Hommeles in Weesp

Wijdemeren, 19 november 2003. De kranten hebben er de laatste tijd vol van gestaan. De positie van ex-wethouder Renkema (VVD) in Weesp. Op 6 november stuurde de raad hem weg met een motie van wantrouwen. Een kijkje over de schutting naar de buren.

De VVD-afdeling in Weesp stelt zich pal op achter ex-wethouder Wim Renkema, zo blijkt uit onderstaand persbericht. De raad nam op 6 november een motie van wantrouwen tegen Renkema aan, nadat die een rapport over nieuwbouw in de Bloemendalerpolder achterhield, waarvan de raad wist dat het bestond. De kwestie liep zo hoog op dat de raad het vertrek van Renkema eiste. In het verleden speelde Wim Renkema een rol in de Bergse politiek. Ook daar leidde dat toen soms tot enig rumoer, zoals nu ook in Weesp.

Persbericht


18 november 2003

Weesper VVD leden spreken zich uit over politieke situatie Weesp

Wim Renkema, voormalig wethouder Weesp, geniet het vertrouwen van de voltallige ledenvergadering van de VVD Weesp, zo bleek tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD op maandagavond 17 november jl.

Tijdens de goed bezochte ledenvergadering van de VVD Weesp werd uitvoerig gesproken over de huidige politieke ontwikkelingen in de gemeente Weesp. Wim Renkema en John Vos (fractievoorzitter VVD Weesp) deden hun verslag van de ontwikkelingen. De leden zijn unaniem verbaasd en ontstemd over het feit dat, maar vooral ook de manier waarop VVD Wethouder Wim Renkema op donderdagavond 6 november te maken kreeg met een motie van wantrouwen en de steun in de raad daarvoor.

‘De vergadering is het er unaniem over eens dat Wim Renkema een integere bestuurder is, die veel goede zaken tot stand heeft weten te brengen voor Weesp en haar omgeving. Daarbij is het Papelaanproject slechts één van de voorbeelden. Het gremium is verbaasd over de kennelijke twijfel van de raad aan de bestuurlijke integriteit van Wim Renkema en vraagt zich af of met name de coalitiegenoten, ook na bijna twee weken, op dezelfde manier denken over het functioneren van de voormalig wethouder. De leden van de VVD betreuren het ontslag van Wim Renkema. Niet in de laatste plaats voor de gemeente Weesp en haar inwoners.’

Het bestuur van de VVD en haar leden vinden dat de VVD de plicht heeft om door te besturen. Voorzitter Adriaan van Dorp: ‘De verkiezingsuitslagen van slechts anderhalf jaar geleden maken overduidelijk dat de burgers van Weesp de VVD een belangrijke rol in de gemeentepolitiek toedichten. De VVD wil haar beloften waar maken en daar bestuurlijke verantwoordelijkheid voor dragen. Wat ons betreft heeft Wim Renkema daar met enthousiasme en doortastendheid een prachtig begin mee gemaakt. Wij zagen en zien hem het karwei graag afmaken.’

Prettig wonen en werken in Weesp – VVD


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...