Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: SV 's-Graveland


's-Gr. - Vriendenschaar 2 - 0

's-Graveland, 2 november 2003. De SV 's-Graveland ontving vandaag Vriendenschaar uit Culemborg. Ge´nspireerd door het gerenoveerde hoofdveld gaven zij de gasten met twee tegen nul klop.

Van onze correspondent

...

's-Graveland - Vriendenschaar 2-0 (1-0)

12. Robert Freije 1-0, 67. Marco Nieuwenhuis 2-0.
Scheidsrechter:Odijk . Toeschouwers: 225.

's-Graveland kon na de renovatie voor het eerst weer gebruik maken van het hoofdveld. De nieuwe grasmat inspireerde waarschijnlijk de thuisclub, want het speelde met veel passie een goede, sterke wedstrijd. Al direct na aanvang mocht Vriendenschaar, waartegen nog nooit in competitieverband was uitgekomen, zich gelukkig prijzen dat het geen goal tegen kreeg. Een inzet van Johnny Hendriks wist de keeper van de gasten maar net te blokkeren en even later kon, na een vrije trap van Pascal Jongsma, de bal in een overbezet strafschopgebied pas in derde instantie met veel geluk worden weggewerkt. Maar dit alles bleek toch uitstel van executie. Nog binnen een kwartier rondde Robert Freije fraai een snelle counter af. Uit een perfecte pass van Vincent Blokker scoorde hij in de uiterste linkerhoek:1-0. Pal daarna had de voorsprong al verdubbeld moeten worden maar Blokker wist helaas een goede scoringskans net niet te benutten. De gastheren bleven absoluut de betere ploeg in dit eerste part en zij kwamen eigenlijk maar een keer echt in de problemen. Het was aan de uitstekend keepende Arthur Figge te danken dat hij, in een een tegen een situatie, de baas bleef. Doordat nog een afstandsschot van Marco Temperilli de bal op de lat deed belanden bleef het tot de rust bij die kleine voorsprong.

Na Rust

In het gedeelte na de rust eisten de bezoekers meer balbezit op maar wisten daar uiteindelijk niets mee te doen. Want ook toen na een ongelukkige botsing tussen de 's-Graveland-spelers Michel en Schouten en Rob Fecken beiden moesten worden gewisseld hield 's-Graveland stand. De invallers Johan van Wijk en Bert Moerkerk pasten zich namelijk direct aan het niveau aan. Zelfs meer dan dat. Moerkerks eerste balcontact leverde meteen resultaat op. Uit zijn voorzet belandde de bal bij de na rust ingevallen Marco Nieuwenhuis en diens kopbal wat te veel voor de sluitpost van de ploeg uit Culemborg. Het geluk dat 's-Graveland in de voorgaande duels steeds had ontbeerd was nu wel aanwezig en het was dan ook niet verwonderlijk dat de moe gestreden 's-Gravelanders zich uiterst voldaan voelden omdat de beloning er nu wel eens uitkwam.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

 

Het archief vanaf januari 2000 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...