Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Peuterspeelzalen reageren

Wijdemeren, 10 maart 2003. De peuterspeelzalen zijn het niet eens met het standpunt van de PvdA, zoals dat enkele dagen geleden op deze site en later in de krant gepubliceerd werd.

REACTIE OP STANDPUNT PEUTERSPEELZALEN PVDA

Via de Gooi en Eemlander werden wij op de hoogte gebracht van het PvdA standpunt rond de peuterspeelzalen in Wijdemeren.
Wij zijn erg verbaasd over "de oplossing", een lastenverzwaring voor de ouders van peuters, die de PvdA aandraagt. Er wordt de suggestie gewekt dat er eigenlijk niet veel aan de hand is. Niets is echter minder waar.
Het rekensommetje van de PvdA is erg eenzijdig en gaat vermoedelijk uit van het jaar 2004. De veranderingen die ingezet gaan worden strekken echter tot en met 2006 en de stijging die de ouderbijdrage dan doormaakt wordt gemakshalve niet meegenomen.Daarnaast kennen de politieke partijen niet alle cijfers en daarmee overzien ze ook niet de consequenties.

Voor het gemak gaat de PvdA er aan voorbij dat de peuterspeelzalen jaarlijkse kostenstijgingen hebben, zoals voor lonen (CAO stijgingen), GG&GD-controles met bijbehorende aanpassingen, aanpassingen voor brandweer, uitgaven om te voldoen aan de wettelijke ARBO-regels etc. etc. Aan al deze regels moeten we voldoen en dat is terecht. Het is voor de veiligheid van de kinderen. De peuterspeelzalen worden in regelgeving gelijk getrokken met de kinderopvang, maar helaas niet met bijbehorende subsidies. De verhoging van de ouderbijdrage zal dan ook veel hoger uitvallen dan de PvdA suggereert. Ook de peuterspeelzalen in Loosdrecht en Nederhorst kunnen met de beperkte subsidie niet aan alle kwaliteitseisen voldoen! De gemeentelijk politiek heeft er zelf voor gekozen dat wij aan al deze eisen moeten voldoen. Het is onbegrijpelijk dat de PvdA na het lezen van alle brieven van de peuterspeelzalen dit nog niet kan of wil begrijpen.

Dat de PvdA alle clubs en verenigingen een warm hart toedraagt is fijn. Wij willen hier nogmaals benadrukken dat maar liefst 70% van alle peuters gebruik maakt van een peuterspeelzaal! Het belang van de sociale ontwikkeling van onze kinderen ook al meerdere malen benadrukt. Op geen andere club of vereniging zal zo'n groot deel van de doelgroep worden bereikt met zo'n belangrijk doel. 

Tenslotte vinden wij het erg makkelijk om elke politieke keuze te rechtvaardigen door daar een verhoging van de OZB-belasting tegenover te stellen.

Wij blijven vechten,

De peuterspeelzalen in Wijdemeren

Voor reactie: Minke Fischer: 035 - 656 45 01 of 06 - 52 06 85 81 of Marc Landsman 06 - 51 95 85 27


Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...