Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: SV 's-Graveland

Zeist - 's-Gr 2-2

's-Graveland, 9 maart 2003. De SV 's-Graveland en Zeist speelden vandaag tegen elkaar. De uitslag was 2 - 2. Een verslag dat de SV ons toezond....

Zeist - 's-Graveland 2-2 (0-1)

37.de Weert (e.d.) 0-1, 56.Willekes 1-1, 70. Johnny Hendriks 1-2, 44. Willekes 2-2. Scheidsrechter: Huyboom. Toeschouwers: 200.

's-Graveland heeft vlak voor tijd op knullige wijze de volle winst prijsgegeven. De voorsprong die twintig minuten voor tijd werd behaald zou zonder meer de juiste afspiegeling geweest zijn van het betere spel van de bezoekers. Dat dit niet het geval was had twee oorzaken. Ten eerste werden de talrijke kansen van 's-Graveland niet verzilverd, waardoor Zeist steeds in de wedstrijd bleef. Ten tweede kan 's-Graveland het zichzelf aanrekenen dat de gastheren zo vlak voor tijd toch nog doel kon treffen. Ingewijden weten, dat je tegen Zeist met Willekes in de spits je je daartegen de volle negentig minuten moet wapenen.

In het eerste halfuur had 's-Graveland al diverse mogelijkheden gehad om te scoren. Maar inzetten van Vincent Blokker, Johnny Hendriks en Marco Nieuwenhuis hadden niet het beoogde succes.
Het spel dat Zeist daartegenover stelde was vrij pover en tekenend in dit verband was, dat zij zelfs 's-Graveland aan de 0-1 voorsprong hielpen door in eigen doel te schieten. Dat gebeurde na een hard ingeschoten bal van Rob Fecken, die dus niet goed verwerkt werd. Direct na de pauze had 's-Graveland op 0-2 moeten komen maar uit de dieptepass van Nieuwenhuis konden achtereenvolgens Marc Schouten (bal tegen de paal) en in tweede instantie Hendriks geen winst behalen. Toch werd het overwicht later wel benut, doordat Hendriks na een sublieme actie van Robert Freije, die al heel vroeg in wedstrijd Michiel Schouten wegens een blessure had vervangen, raak schoot. Het spelbeeld veranderde hierna niet en de zege leek veilig. Maar op het nippertje schoot de even losgelaten Zeister-spits zijn ploeg toch nog naar een gelijkspel en vertrok blauwwit met slechts een punt huiswaarts.