Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: screenshots TV Noord-Holland

Bron: TV Noord-Holland


D66 Wijdemeren op TVNH

Wijdemeren, 16 mei 2003. TV Noord-Holland toog vandaag naar Loosdrecht om Nanne Roosenschoon, afdelingsvoorzitter van de afdeling Wijdemeren van D66, te interviewen naar aanleiding van de open brief van D66 Wijdemeren. Ook ging TVNH langs in Hilversum om te horen wat D66-burgemeester Ernst Bakker van Hilversum van de kabinetsformatie vindt.

"In Wijdemeren dreigen D66-leden hun lidmaatschap op te zeggen. Burgemeester Ernst Bakker ziet voordelen in kabinetsdeelname."

Nanne Roosenschoon: "D66 te snel door de bocht om te formeren na het verlies bij de verkiezingen."


Ernst Bakker: "Niet de Haagse kosten
bij de arme gemeenten droppen."

Nanne Roosenschoon gaf in het interview aan dat hij vindt dat tweede kamer fractievoorzitter Boris Dittrich van D66 indertijd naar zijn oordeel erg snel is gaan mee formeren na een aanvankelijke categorische afwijzing van deelname van D66 in een CDA-VVD kabinet. Burgemeester Ernst Bakker zei dat D66 weliswaar "links van de streep" staat, maar door de omstandigheden gedwongen moet deelnemen aan een rechts CDA-VVD kabinet.

Over de bezuinigingen die het kabinet in het vooruitzicht stelt zei Ernst Bakker overigens dat de gemeenten al krap zitten en dat Den Haag dus niet in het kader van bezuinigingen dingen niet meer doet, die vervolgens op het bordje van gemeenten terechtkomen die vervolgens tot stijging van de uitgaven voor gemeenten gaan leiden. "Dat kan natuurlijk niet." :aldus Bakker.

Roosenschoon zei blij te zijn met de "gekozen burgemeester", maar hij zei te vinden dat dat punt niet opweegt tegen de achteruitgang in sociale zekerheid.


Sommige Wijdemeerse D66-leden zien het zo: "CDA en VVD als kapiteins op het schip en D66 er achter aan bungelend."
(Shot Loosdrechtse Plassen
en citaat van TVNH.)

Nanne Roosenschoon in een zonovergoten Loosdrecht.
(Kom naar mooi Loosdrecht!)

Aan het eind van het interview zei Nanne Roosenschoon op het congres van D66 aanstaande zondag waarschijnlijk tegen regeringsdeelname te zullen stemmen. Ernst Bakker daarentegen denkt dat D66 een grote inbreng in het regeeraccoord heeft en "met opgeheven hoofd" dan ook regeringsverantwoordelijkheid moet nemen. Hij zal voor stemmen.

Zelf kijken naar TVNH, of luisteren naar Radio NH? Ga naar de website van TVNH voor streaming beeld en geluid. Klik daar op de tv of de radio en blijf op de hoogte van het regionale nieuws.
Vandaag is daar ook nog o.a. het item over D66 Wijdemeren in het nieuws te zien.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...