Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Plassennet

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Tentoonstelling geopend

Kortenhoef, 2 juni 2003. Vanavond om 20.00 uur opende burgemeester Don Bijl van Wijdemeren de schilderijententoonstelling van Kunst aan de Dijk met als onderwerp de schilder Piet van Wijngaerdt.


Catalogus op de kerkbank.

Er had zich een flink gezelschap verzameld in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef om getuige te zijn van de opening van de schilderijententoonstelling met schilderwerk van de Amsterdamse schilder Piet van Wijngaerdt. Onder de genodigden bevonden zich Roel de Wit, oud-commissaris van de Koningin in Noord-Holland en zijn echtgenote. (Zij zijn part-time inwoners van 's-Graveland.)



Ton Verberne, voorzitter Kunst aan de Dijk.

De opening werd ingeleid door Ton Verberne, de voorzitter van de Stichting Kunst aan de Dijk. Hij dankte alle vrijwilligers voor het vele werk dat weer verzet is. Ook wees hij de aanwezigen op de lichtinstallatie, een nieuw fenomeen in de langjarige geschiedenis van Kunst aan de Dijk, verkregen door subsidie.
Daarna kreeg burgemeester Don Bijl het woord om de opening te verrichten. Hij zei blij te zijn burgemeester van Wijdemeren te zijn, een gemeente die  veel te bieden heeft op tal van gebieden. Hij sprak zijn waardering uit voor het werk van Piet van Wijngaerdt.

Kort wees hij de aanwezigen op de financiële problemen waar Wijdemeren mee worstelt, alsmede de harmonisering van de subsidies van de voormalige gemeenten. Hij voorziet dat ook Kunst aan de Dijk de gevolgen zal ondervinden. Zijn openingsspeech eindigde hij met de woorden "En toen was er licht", waarna de verlichtingsinstallatie ontstoken werd.


Burgemeester Don Bijl vanaf de kansel.


Christel Aaftink, auteur van de catalogus.

Tenslotte gaf Christel Aaftink, de auteur van de catalogus die voor de tentoonstelling is uitgegeven, een overzicht van leven en werk van Piet van Wijngaerdt. Zij gaf daarbij aandacht aan de diverse stromingen in de schilderkunst vanaf begin vorige eeuw en de rol die Piet van Wijngaerdt daarin speelde.

Meer weten?

Meer gegevens over de tentoonstelling op de website.

Meer gegevens over de verkooptentoonstelling die aan de overkant in De Oude School wordt gehouden.

Andere activiteiten (wandelen, varen) om te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...