Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ontzetting na uitzetting

Wijdemeren, 28 januari 2003. Het Kosovaarse gezin Qaili uit Kortenhoef is gisteren bij een volkomen onverwachte inval door de vreemdelingenpolitie van het bed gelicht, zo meldt ons Nico Postma in de Gooi van vandaag.

Vijf jaar lang had de familie gestreden om in Nederland te mogen blijven. Maar nu waren ze uitgeprocedeerd. En dat wist ook groep vier van de Curtevenneschool, waar de achtjarige, goedlachse, Elmedina Quaili deel van uitmaakte. De groep bereidde zich dan ook voor op het naderende afscheid. 

Schooldirecteur Hans Broekhof, ook nog buurman (sinds drie jaar) van de familie, vertelt over de emoties die los zijn gekomen na de onverwachte uitzetting. Met huilende kinderen en ouders. Zelf dacht de familie in het voorjaar te moeten vertrekken, maar achteraf bleek, dat de rechter had bepaald dat ze binnen 28 dagen het land moesten verlaten. De brief had hen nooit bereikt... 


Curtevenneschool in Kortenhoef.

Om zeven uur 's-morgens werden ze van hun bed gelicht door agenten in kogelvrije vesten. Binnen drie kwartier na de inval was het gezin al weg met alleen hun handbagage, hun geld hadden ze in de consternatie zelfs vergeten. 

Vergeefs heeft groep vier geprobeerd de in de haast verzamelde spulletjes van Elmedina, waaronder haar rapporten, via de advocaat nog aan haar te overhandigen. Ook het verzoek van de advocaat om Elmedina nog afscheid van haar klas te laten nemen werd geweigerd. Directeur Broekhof spreekt van een grof schandaal.  


Reacties

Auteur: Douwe van Essen Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...