Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Gooi- en Eemlander


Krotten gekraakt

Wijdemeren, 17 februari 2003. Alsof hun erbarmelijke huisvesting nog niet ellendig genoeg is, worden de verenigingen aan de Kwakel in Kortenhoef de laatste tijd ook nog achtervolgd door inbraken en vandalisme, schrijft Herman Stuijver in de Gooi van vandaag.  


Scoutinggroep 'Klaas Toxopeus'

 
 Postduivenclub 'De Plassenjagers'

Nadat eerder al Het Akkoord (BMOL/Amicitia) en de buurtbus lijdend voorwerp waren, 
was het nu alweer de beurt aan de gebouwen van de scouting Klaas Toxopeus, de postduivenvereniging De Plassenjagers en toneelclub D.S.O. Vergeleken met de vorige keren viel de schade nu mee. Bij de vorige drie inbraken bij de scouting was er volgens secretaris Ren Smeink sprake van pure vernieling, de inbrekers gedroegen zich als wilden. Niets was op z'n plaats gebleven en ook werden er sporen van brandstichting aangetroffen. 


De buurtbus, naast de zoutopslag, 
op de afgesloten gemeentewerf . 

Toneelvereniging D.S.O op de 
gemeentewerf, naast de ingang.

Bij D.S.O werd een deur geforceerd, toneelkleding geplunderd en wat gedronken. Bij een vorige inbraak werden 50 Euro en een gettoblaster gepikt. Bij de Plassenjagers zijn ze het helemaal spuugzat. "Een grote rotzooi is het, overal glas en op de grond gesmeten kastjes", aldus een bestuurslid. 


Het tijdelijke jeugdhonk De SMoeS 
werd op 16 december geopend.

Er gaan nu stemmen op om het heft in eigen hand te nemen. Bijvoorbeeld 's nachts waken, gewapend met honkbalknuppels. De politie heeft inmiddels toegezegd vaker te gaan surveilleren. Ondertussen zijn de geruchten niet te stoppen. En van de betrokkenen: "Nooit was er overlast, maar sinds het nieuwe, tijdelijke, jongerencentrum in december is geopend zijn de inbraken begonnen".  

Reacties

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...