Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Opening De Smoes

Kortenhoef, 16 december 2002. Zaterdagmiddag werd het tijdelijke jeugdhonk nabij De Kwakel in Kortenhoef geopend. De naam voor het honk werd verzonnen door Adeline de Vries. Het werd "De Smoes".


De tijdelijke behuizing van De Smoes.

Hoe lang zal het nog duren voordat het definitieve jeugdhonk er komt? Niemand van de aanwezigen bij de feestelijke opening van het tijdelijke onderkomen die er nog een weddenschap op durfde af te sluiten. Jaren van politiek gehakketak over het jeugd- en jongerenwerk mondden vorig jaar oktober uit in de sloop van Noord6 en het bouwrijp maken van de grond voor wat hét centrum zou moeten worden voor jeugd- en jongerenwerk in ’s-Graveland, nu Wijdemeren. Toen sloeg de bureaucratie toe en lag alles voor onbepaalde tijd stil.


Gezellige drukte.

Maar… zo lang zonder een jeugdhonk, nee, dat kon echt niet. Dan zou alles wat zo moeizaam was opgebouwd helemaal verloren gaan. Dus kwam er een noodgebouw, een kaal karkas. Met man en macht zijn de jeugdwerkers vervolgens met de jeugd aan de slag gegaan om er een gezellig honk van te maken. En.. met succes, zoals iedereen die bij de feestelijke opening aanwezig was met eigen ogen kon aanschouwen.

Het officiële gedeelte werd zaterdagmiddag om half vier geopend door de jeugdwerker Sjoerd, die kort wat herinneringen ophaalde en zijn teamleden Marijke en Trude aan de talrijke aanwezigen voorstelde. Nadat vervolgens Versa regiomanager Wim Weysenborg lovende woorden had gesproken over de inzet van de jeugdwerkers en de medewerking van de gemeente, mocht de jeugd eindelijk haar woordje doen.


V.l.n.r.: Sjoerd, Marijke en Trude.

Eerst Mark, die boos was op de burgemeester. Een jaar geleden had hij hem een brief gestuurd, maar nooit antwoord gekregen! Wethouder Wim Neef maakte het er bepaald niet beter op met zijn opmerking “…dat het een heel andere burgemeester was geweest…”. Veel krediet had de wethouder toch al niet meer, omdat hij vlak daarvoor bij opmerkingen over zijn late binnenkomst had opgemerkt “…dat hij toch niet de verantwoordelijke wethouder was…”. 
Nee, dan Thomas, een echte ambassadeur van het jeugdhonk. Toen vriendjes van andere scholen wat minachtend deden over ‘dat kinderachtige gedoe’ heeft hij ze overgehaald om toch maar eens mee te gaan. En nu vinden ze het te gek!
En Jeremy tot slot vond het erg dat ze overal weggestuurd werd, tof dat dit honk er nu was, maar wel dat er te weinig ruimte binnen en buiten was.


V.l.n.r.: Sjoerd, Adeline de Vries en Bert Nagel

Toen was de beurt aan wethouder Bert Nagel, die de portefeuille Welzijn van de eveneens aanwezige Co de Kloet had overgenomen. Gelukkig had de wethouder niet zijn zondagse kleren aangetrokken, want hem viel de eer te beurt om de nieuwe naam van het jeugdhonk te onthullen. Daarvoor mocht hij met een spuitbus over een sjabloon met de nieuwe naam spuiten. Dat mocht ook Adeline de Vries, die de naam had bedacht. Er waren tal van inzendingen geweest, waarbij ‘De Smoes’ er was uitgesprongen. Op het logo, heel knap ontworpen door Sjoerd, vallen gelijk de hoofdletters SMS en het mobieltje op. Zeer eigentijds. En de smoes werd uitgelegd als excuus om niet te komen, of juist voor thuis om weg te kunnen.


Het logo

Voor de genodigden zat het er toen op, maar nog lang niet voor de jeugdwerkers en de jeugd. Want voor het échte klapstuk van de opening van ‘De Smoes’, de disco, was het nog wel een beetje te vroeg…


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grauw donker weer, 1,5 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Douwe van Essen Foto's: Douwe van Essen Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...