Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: -

Bron: Gemeente Wijdemeren


Bus, Beuken en Eiken

Wijdemeren, 24 december 2003. Drie persberichten van de gemeente. Over de buurtbus, oude beuken aan het Noordereinde in 's-Graveland en het herplanten van 29 eiken aan de Cannenburgerweg.

Persbericht

Eenmalige bijdrage voor tekort buurtbus Wijdemeren

Het college van B & W heeft onlangs formeel besloten circa 5000 euro bij te dragen aan het tekort van de Buurtbus Wijdemeren. Hoewel het verzorgen van openbaar vervoer geen taak is van de gemeente geeft het college er met deze eenmalige bijdrage blijk van te hechten aan de buurtbus als vervoersvoorziening.

Het grootste deel van het tekort, circa 35.000 euro, wordt gedekt door de provincie Noord-Holland. In 2005 zal de provincie het openbaar vervoer in de regio openbaar aanbesteden, waarna er een nieuwe situatie ontstaat. De rol van de buurtbus hierin is op dit moment nog onduidelijk.

Onderzoek naar oude beuken aan het Noordereinde in ‘s-Graveland

Het college gaat de gemeenteraad voorstellen geld beschikbaar te stellen voor onderzoek naar de conditie en stabiliteit van 28 beuken aan het Noordereinde in ’s-Graveland.

De betreffende beuken zijn ruim 200 jaar oud en naderen hun maximale leeftijd. Bij de jaarlijkse vitaliteitcontroles uitgevoerd door de buitendienst is bij een aantal van deze bomen een teruggang in gezondheid geconstateerd. Nader onderzoek is noodzakelijk om de stabiliteit van de beuken te beoordelen.

Herplanten 29 eiken op Cannenburgerweg

Het college van Wijdemeren gaat de gemeenteraad voorstellen ruim € 16.000 beschikbaar te stellen voor de herplant van 29 eiken aan de Cannenburgerweg.

In het najaar van 2002 zijn in verband met verhoogde veiligheidsrisico’s 21 gemeentelijk populieren met herplantplicht gekapt. In januari zal er een informatieavond voor omwonenden over de inrichting van de Cannenburgerweg georganiseerd worden. Ook het herplanten van de eiken zal daarbij besproken worden.


Reacties

Gebroken link? Probeer het archief als de verwijzing enige maanden geleden is!

Zoeken

Het Wijdemeerse weer:
Donker, grijs, 4 graden

Het archief van 1996 tot nu.
Van dag tot dag.

Vorig bericht

Home

Volgend bericht