Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Raad 26/9

Wijdemeren, 26 september 2002. Wat vanavond als een thriller begon bleek aan het eind van de avond niet meer dan een zachtjes leeggelopen luchtballon te zijn.

De ruzie in Dorpsbelangen Wijdemeren en de weerstand van de VVD tegen de delegatie van artikel 19 besluiten aan het college liepen vanavond allebei met een sisser af.

Els van Hall (VVD) wees in eerste termijn nog op de principiële kant van de zaak. Zij betoogde dat bestemmingswijzigingen belangrijk zijn voor de burger en dat die besluiten dus absoluut niet door het college genomen moeten worden, maar door de volksvertegenwoordigers. Ook André Spils van het Loosdrechtse deel van Dorpsbelangen sloot zich bij haar aan en verklaarde tegen delegatie te zijn.

In de loop van de discussie, na enige schorsingen en na toezeggingen van het college om de raad vooraf te informeren en te consulteren ging de VVD fractie onverwacht mee met het voorstel. René Voigt, van het 's-Gravelandse deel van DB dat voor het voorstel was, greep daarop de microfoon en vroeg ook om schorsing om zijn partijgenoten nog even diep in de ogen te kijken. Dat had resultaat. Ook de hele DB fractie was voor delegatie.

Uiteindelijk bleek dat er geen stemming nodig was en werd het voorstel unaniem aangenomen. Leek het....
Felix Flameling (D66) verklaarde nadat het besluit al gevallen was dat hij aantekening wenste dat hij als enige tegen het voorstel had gestemd.

Een uitgebreider verslag van de vergadering volgt later vandaag.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Wisselend bewolkt, 16 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Plassennet
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...