Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Boktor in Ankeveen

Ankeveen, 24 september 2002. De Nederlands Hervormde kerk in Ankeveen is er slecht aan toe. De houten balken van de kap worden door boktor opgegeten, de leien op het dak zijn broos en het torentje gedeeltelijk vermolmd.

Dat werd al op de Ankeveense avond van het college door B&W door wethouder Wim Neef medegedeeld. Vanavond diept Hans Hoogenboom het verhaal over de kerk uit 1907 verder uit in de Gooi- en Eemlander. De hervormde gemeente in het van oudsher katholieke Ankeveen telt enige tientallen leden. Ds. Pieter van Walbeek is al achttien jaar hun predikant.

Ed Forma, de kerkvoogd, bevestigt wat Neef eerder vertelde. Hij voegt er in het artikel nog wat aan toe. Ook het metselwerk is hier en daar slecht. Hij wordt niet vrolijk van de staat waar de kerk zich in bevindt. Voor herstel is 135.000 nodig (circa 3 ton in guldens). "En die hebben we niet." Hij is bezig om de rijksmonumentenstatus voor het gebouw aan te vragen omdat er in dat geval mogelijk bijdragen van de gemeente Wijdemeren en van rijk en/of provincie kunnen komen. Vrijwilligers hebben al gedaan wat ze konden, maar hiervoor is meer nodig. 


Reacties

Het Wijdemeerse weer: 16 graden, zonnig maar fris
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto: Douwe van Essen Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...