Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Rotonde gewijzigd

Wijdemeren, 13 juli 2002. De gemeente Wijdemeren gaat de voorrangsregels van de rotonde bij het Knorr gebouw in Loosdrecht veranderen. Onderstaand persbericht van de gemeente vertelt er meer over.

Wijziging voorrangsregeling rotonde in Loosdrecht

Deze week is de voorrangsregeling bij de rotonde op de Loosdrechtseweg/Molenmeent (bij de Knorr) gewijzigd. Fietsers hebben voortaan voorrang op automobilisten die de rotonde oprijden en verlaten. Voorheen hadden fietsers dit niet, omdat deze rotonde nog buiten de bebouwde kom lag. 

Het besluit om de voorrangsregeling te wijzigen is nog genomen door de voormalige gemeenteraad van de gemeente Loosdrecht. De reden van de wijziging ligt in het feit dat er drie rotondes dicht bij elkaar liggen. Twee binnen de bebouwde kom en één erbuiten. Door de verschillende voorrangsregels, ontstonden er nog wel eens onduidelijkheden en daardoor onveilige verkeerssituaties. Om de voorrangsregeling te wijzigen is de grens van de bebouwde kom gewijzigd. Dit kon toevalligerwijs tegelijkertijd met het plaatsen van de nieuwe komborden die inmiddels in heel gemeente Wijdemeren geplaatst zijn.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Rustig, bewolkt, 19 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gemeente Wijdemeren
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...