Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Ottenhome dicht?

Loosdrecht, 17 februari 2002. In de Gooi van gisteren en op de website schreef Nico Postma dat het bekendste verhuurbedrijf van zeilboten in de wijde omgeving van Loosdrecht, Ottenhome, mogelijk op 15 oktober de poorten gaat sluiten. Er speelt dat de huidige exploitant, Louis de Bruin, er vanwege zijn leeftijd mee stopt. Maar meer nog wordt het lot van Ottenhome door Fortis bepaald.

Bij de ontwikkeling van het nieuwe dorpscentrum van Loosdrecht waren er indertijd conflicten over die ontwikkeling tussen de gemeente en Fortis. Inmiddels hebben de gemeente, de ontwikkelaar van het plan voor het centrum en Fortis weer gesprekken gevoerd. Fortis wil daarbij de ontwikkeling van Ottenhome laten aansluiten op die van het centrum.

Als Fortis geen duidelijkheid van de gemeente krijgt wat er wel en niet kan, dan zal Fortis echter geen investeringen in het bedrijf plegen. Investeringen die wel nodig zijn. Projectontwikkelaar Situs, die de ontwikkeling van de centrum van de gemeente heeft gekregen, heeft daarbij indertijd bedongen dat er in een straal van 500 meter geen bestemmingsplanwijzigingen mogen komen. Dat betekent echter dat Ottenhome geen uitbreidingen en nieuwbouw kan plegen en dat de zaak dus dicht zal gaan, tenzij de partijen er alsnog uitkomen.

Komende zomer zal het bedrijf volop draaien. Vanaf 1 oktober worden er echter vanwege de onzekerheid geen arrangementen meer geboekt.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Stralende zonnige dag, 7 graden, weinig wind
Meer weer? Klik hier. 
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...