--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Verkiezingen leven niet.

Wijdemeren, 29 oktober 2001. In de Gooi- en Eemlander staat voor op het regiokatern vanavond een artikel van Joyce Huibers en Jan Herman Raas over de verkiezingskaravaan van het CDA afgelopen zaterdag.

Uit het artikel komt een triest beeld naar voren. De verkiezingen leven helemaal niet in de dorpskernen van het toekomstige Wijdemeren. Het CDA trok van kern naar kern en deelde ballonnen, vlaggetjes en Kaapse viooltjes uit aan passanten.

Overal was het stil en liep men voorbij zonder even een praatje met de CDA'ers aan te knopen. Alleen mensen met kinderen stopten omdat vlaggetjes en ballonnen gewild zijn bij die doelgroep.

Verschillende Kortenhoevers en Loosdrechters werden gevraagd naar hun mening over de komende verkiezingen. Geen enkele geïnterviewde zegt erg warm te lopen. In een apart kolommetje spreekt Wim Neef, de lijsttrekker van het CDA, de vrees uit voor een lage opkomst. Vorige keer in 's-Graveland nog 50%, nu denk hij dat we daaronder komen.

Het opkomstpercentage was toen 67,5%, dus toch wel aanzienlijk beter. De complete uitslagen in 's-Graveland van 4 maart 1998 vindt u hier.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...