... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Raad met gebak

Kortenhoef, 1 juni 2001. Gisteren werd de Gemeenteraadsvergadering geopend met gebak. Dit om te vieren dat de Eerste Kamer het wetsontwerp op de herindeling afgelopen dinsdag heeft goedgekeurd en daarmee de zaak volledig is afgerond.

Bij de ingekomen stukken was er ťťn waarin gevraagd werd om een autoloze zondag in te voeren. Het College heeft die brief negatief beantwoord. Nelleke Schenkkan van Algemeen Belang liet weten dat zij het hier niet mee eens was. Rie Boeve van Groen Links viel haar bij.

In de discussie over de nieuwe volkshuisvestingsverordening stelden Gerrit van den Broek (VVD) en Rie Boeve (GL) enkele vragen. Op zeker moment schoten deze Burgemeester Kozijn vanwege de gedetailleerdheid in het verkeerde keelgat. "Is dit niet in de Commissie geweest?" :informeerde hij voorzichtig. "Dit zijn toch geen vragen voor in de Raad."
Rie Boeve antwoordde: "Ik moet toch wat vragen...!"

De voorjaarsnota werd behandeld, waarbij de opmerking werd gemaakt dat een eventuele nieuwe keuken voor Dorpshuis de Dobber eruit gehaald was omdat niet duidelijk is op dit moment of de Gemeente daar wat aan moet doen.

Wim Hafkamp vroeg waarom het contract met de politie voor de surveillant beŽindigd wordt. Het College "vergat" de vraag en gaf geen antwoord.

In de rondvraag stelde Nadja Jungmann (D66) een vraag naar aanleiding van een briefje dat bij de tentoonstelling van Kunst aan de Dijk ligt. Daar staat op dat "de autoriteiten" het varen hebben verboden. (Dat varen is een traditie van twintig jaar.) "Is dat vanwege de MKZ?" :vroeg zij.

Burgemeester Kozijn antwoordde dat het Hoogheemraadschap (DWR) de boosdoener is. DWR heeft een vaarverbod uitgevaardigd voor gemotoriseerde vaart op de plassen. Daar kan een ontheffing voor worden verleend met medewerking van Natuurmonumenten, maar DWR bleef ook na tussenkomst van Kozijn "lastig en moeilijk" doen.

Kozijn heeft uiteindelijk na een gesprek met de voorzitter van DWR afgelopen woensdag voor elkaar gekregen dat het toch mocht. Toen hij dit aan de Stichting Kunst aan de Dijk liet weten, zei deze dat het nu niet meer georganiseerd kon worden. Kozijn: "Ik voelde me toen in de steek gelaten." Hoe dan ook, dankzij DWR is er voor het eerst in jaren geen varen bij de jaarlijkse tentoonstelling, terwijl dat juist zo'n buitengewoon aardige combinatie was. Jammer!


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...