... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Geef ons maar Amsterdam

Kortenhoef, 30 januari 2001. In een piepklein berichtje op de roddelpagina van de Gooi treffen we Co de Kloet aan onder de pakkende kop:

Wethouder en ex-platenbaas brengen cd uit


Co de Kloet, wethouder in 's-Graveland, en gepensioneerd platenbaas Leo Boudewijns hebben vlak voor de kerst een boek met de titel "Geef ons maar Amsterdam" laten verschijnen.

Nu komt daar een dubbel-cd bij met veertig liedjes over Amsterdam uit de vorige eeuw. Het label waaronder dit gebeurt heet toepasselijk "Nikkelen Nelis".

"Er is een Amsterdammer doodgegaan", "In de Jordaan", "Tulpen uit Amsterdam" en "Geef mij maar Amsterdam" zijn op de cd te vinden.

Het wachten is nu op een heruitgave van de kraker van het lied van de Hanja Maij-Weggen fanclub die indertijd door Co de Kloet (toenmalig wethouder Dorpsbelangen) en Gerard Torsing (toenmalig wethouder CDA) uitgebracht werd. Met dat nummer stond 's-Graveland nationaal op de kaart.

In gedachten horen wij al ter hoogte van het huis van Co op een mooie zomeravond "Aan de Amsterdamse Grachten" langs de Kortenhoefsedijk klinken... Een mooi idee. Zeker voor de Amsterdammers onder ons.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...