... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


IJsberichten ll

17 januari 2001. Ook de Gooi- en Eemlander bericht over het ijs in onze omgeving. Op de voorpagina een grote foto van schaatsers die de schaatsen onderbinden op de Oostvaardersplassen ondanks waarschuwingen van Staatsbosbeheer. Zelfs uit Den Haag kwamen ze.

Jacob van der Meulen van een Loosdrechtse IJsclub zegt dat het ijs in Loosdrecht nog levensgevaarlijk is. Op de ondergelopen weilanden van de ijsbanen in Eemnes, Baarn en Soest kan veilig geschaatst worden. Die zijn dan ook open. De banen van Loosdrecht, Ankeveen en Kortenhoef gaan mogelijk morgen(avond) open.

De ijskoorts slaat ook toe in Kortenhoef. In de kolom "Zeg nou zelf" van de Gooi komen Kortenhoefse beroemdheden aan het woord. Boven de kolom staat: "IJskoorts stijgt in Kortenhoef".

Freek van den Brand wil graag bij een stempelpost zitten voor de ijsclub. De mensen komen naar Kortenhoef uit Groningen en Limburg. Hij beleeft veel plezier aan zijn werk voor de ijsclub.

Cees Snapper zorgt voor het onderhoud van de Kortenhoefse baan. De machines heeft hij net gecontroleerd. (Is dat nog die oude Eend/sneeuwschuiver die al vele malen door het ijs zakte, maar steeds weer rijdend wordt gemaakt?) Hij heeft er veel zin in. Vorig jaar was er maar één dagje ijs.

Henk de Kloet, secretaris en controleur van de Kortenhoefse IJsclub, controleert samen met anderen heel serieus het ijs. Ook bij hem is de ijskoorts gestegen. Er moet nog vijf centimeter bij en daar gaan wel een paar dagen overheen. Vanavond komt het bestuur bijeen.

Danny Keff exploiteert het restaurant de Nieuwe Zuwe aan de Wijde Blik. Hij heeft wel weer zin in een terras op de plas. De mensen zijn dan goedgemutst en de bediening gebeurt met dikke handschoenen en pollepels, wel wat anders dan de normaal strakke bediening in het restaurant.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht