... ...
Vorig bericht

Home

Volgend ijsbericht


IJsberichten

17 januari 2001. Het heeft de afgelopen nachten flink gevroren. Vannacht was het zelfs min twaalf op de vliegbasis Soesterberg. Bovendien was het vandaag een prachtige zonnige dag met weinig wind. Fantastisch schaatsweer op een vrije woensdagmiddag. De gevolgen laten zich raden. Ondanks het feit dat het ijs op de Ankeveense en Kortenhoefse plassen absoluut nog niet veilig is waren er honderden schaatsers die zich toch op het ijs waagden.


Gebroken benen en hersenschuddingen... (Foto: Hans Schouten)

De gemeente heeft bij alle toegangswegen naar de plassen borden laten plaatsen om de mensen te waarschuwen dat het ijs nog gevaarlijk is en raadt iedereen af om zich erop te wagen.


Parkeren mag daar niet. De politie laat zich niet onbetuigd (Foto: Hans Schouten)

In Ankeveen werden vier gewonden van het ijs gehaald. De radionieuwsdienst op Radio 1 meldde om 18.00 dat met name het ijs in de Gooi- en Vechtstreek nog niet veilig is volgens de KNSB. Ankeveen werd in het bericht met name genoemd.


Alle soorten en maten brandweer- en politievoertuigen
waren vandaag in Ankeveen te vinden.
(Foto: Hans Schouten)

De ijsbanen in Ankeveen en Kortenhoef zijn nog dicht omdat het ijs nog te dun is (7,5 cm, dat moet minimaal 10 cm zijn). Wel worden op dit moment de lichtinstallaties in orde gemaakt om mogelijk morgen open te gaan.


Hulpverleners op de schaats. (Foto: Hans Schouten)

Het telefoonnummer van de IJslijn van de Ankeveense IJsclub is 035 6561705, het adres is Hollands End 67A in Ankeveen. (Zie ook de plattegrond van de Gemeente 's-Graveland)

Het nummer van de Kortenhoefse IJsclub is 035 6562829, het adres is Kortenhoefsedijk 112A in Kortenhoef. (Zie ook de plattegrond van de Gemeente 's-Graveland)

Met de ijsclubs hebben wij de afspraak dat wij op deze pagina's zullen melden of de banen open zijn en of er tochten georganiseerd worden.

U kunt over de situatie in Ankeveen ook informatie vinden op http://www.schaats.demon.nl/schaats.htm 


Vorig bericht

Home

Volgend ijsbericht