Vorig bericht

Volgend bericht


Nuon uit de gratie

14 december 2000. Voor een aantal gemeenten in de regio int de Nuon de afvalstoffenheffing en het rioolrecht. En dat gaat niet goed schrijft de Gooi vandaag. In Hilversum zijn er vijfhonderd adressen die ten onrechte geen rioolheffing betalen, maar de opgestapelde rekening nog gepresentaard zullen krijgen. Bezwaarschriften kan de gemeente niet verwerken omdat ze nauwelijks inzage krijgt in de gegevens van Nuon. 

Na 1 januari 2002 wil Wijdemeren ook zelf de rechten gaan innen. Loosdrecht heeft intussen het contract met Nuon al opgezegd. De burger kreeg rekeningen toegestuurd waaruit niet af te leiden was waarop de heffingen gebaseerd waren. De verrekening van de Zalmsnip was ook door Nuon verborgen in de rekening, waardoor ook daar geen inzicht in te krijgen was.

Gemeenten die alleen een enkele heffing door Nuon laten innen, zoals Naarden zijn wel tevreden. Muiden kondigt aan een ernstig gesprek met Nuon te zullen gaan voeren.

Erlijn Mulder van Nuon wijt de problemen aan de snelle groei van het bedrijf en de strengere regels op het gebied van privacy, maar zegt een inhaalslag te willen maken om het bedrijf klantvriendelijker te maken. 

Vroeger werden de heffingen geïnd door de Regev. Bij de overgang naar de kabel ging dat ook al zo vreemd. Iedere bewoner ontving een brief waarin Nuon opgewekt mededeelde dat zij hem het nieuwe contract aanbood. Nieuw contract? Nooit om een nieuw contract gevraagd...


Vorig bericht

Home

Volgend bericht