Vorig bericht

Volgend bericht


Splijtzwam: Heideweg

14 december 2000. De Gooi- en Eemlander beschrijft vanavond de verdeeldheid in de 's-Gravelandse raad over het onderwerp "weg over de Bussumse heide ter verbetering van de toegankelijkheid van het Mediapark". Bussum heeft een motie aan de buurgemeenten gestuurd waarin deze gemeente om steun vraagt om de heide te behouden en er geen weg over aan te leggen.

Binnen de raad van 's-Graveland zijn de meningen zeer verdeeld. PvdA/GL en Algemeen Belang zijn tegen de aanleg van zo'n weg. De VVD is tegen zo'n weg als die over de Bussumer heide gaat lopen omdat er dan een aansluiting op de Franse Kampweg/Loodijk/Noordereinde ontstaat die het aantrekkelijk maakt om door 's-Graveland naar de A2 te rijden. Als er een ander tracé gekozen wordt vindt de VVD het wel bespreekbaar.

Dorpsbelangen vindt de weg een goede zaak vanwege economische redenen. Coalitiepartner CDA vindt de weg over de heide echter helemaal niets, maar vindt dat er wel wat moet gebeuren. "Er moeten alternatieven onderzocht worden." :aldus Douwe van Essen de fractievoorzitter van het CDA. Steun aan de motie van Bussum wil hij nog niet geven omdat het daar nog te vroeg voor is.

En het College is ook verdeeld. Wim Neef (CDA), wiens partij tegen de weg is, wil wel een weg over de heide, en het maakt hem ook niet uit over welke heide. Co de Kloet, wiens partij voor de weg is, is zelf samen met burgemeester Kozijn tegen de weg over de hei.

Een typisch geval van een vrije kwestie.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht