WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Mobiel Scheidingsstation
RegioGV, vr 28 juli 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De GAD gaf de primeur van het mobiele scheidingsstation toch maar op 18 juni aan Hilversum.

Op de avond van 7 juni, waar de directie van de GAD in Wijdemeren de toekomstplannen met het afval in de regio kwam toelichten, werd als verrassing aan de Wijdemeerders toegezegd dat Wijdemeren de primeur van het mobiele scheidingsstation zou krijgen. Daar is kennelijk iets tussen gekomen. (Het zij zo, wij zijn toch meer van de nascheiding....)

persbericht

Kick off Afvalcafe Hilversum met mobiel scheidingsstation GAD

Wethouder Nicolien van Vroonhoven, gemeente Hilversum, bracht dinsdagmiddag 18 juli het eerste klein huishoudelijk afval naar het mobiele scheidingsstation. Tevens was het de aftrap voor het Afvalcafé Hilversum.

Om het nog makkelijker te maken komt de GAD naar de inwoners toe met een ‘mobiel scheidingsstation’. De GAD reist met dit scheidingsstation door de regio; het zal op verschillende locaties en vaste tijden worden geplaatst. Na de zomer zal hiermee worden gestart. Inwoners kunnen het  kleine grof huishoudelijk afval naar het mobiel scheidingsstation brengen. 
Denk aan kleine elektrische apparaten, karton, batterijen, speelgoed, frituurvet. Groot huishoudelijk afval, chemisch afval en afval dat de GAD aan huis inzamelt, kan niet worden ingeleverd bij het mobiele scheidingsstation.

Het mobiele scheidingsstation stond dinsdag voor de eerste keer in Hilversum Noord bij station Mediapark, tijdens de eerste bijeenkomst van Afvalcafé Hilversum. Het Afvalcafé wordt georganiseerd door de gemeente Hilversum. Vele inwoners hadden hun kasten opgeruimd en kwamen met tassen vol hun spullen brengen. GAD medewerkers  waren aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven hoe je huishoudelijk afval nog beter kunt scheiden. Want afval scheiden is bijna net zo gewoon als tandenpoetsen, maar toch vinden we in de restafvalcontainer nog steeds veel materialen die prima hergebruikt kunnen worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief