WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Luther naar Loosdrecht
Nieuw Loosdrecht, vr 21 juli 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De unieke tentoonstelling '500 jaar Reformatie, van Luther naar Loosdrecht' laat zien hoe de Reformatie ook Loosdrecht bereikte.

ingezonden bericht

Zomertentoonstelling 2017
500 jaar Reformatie
van Luther naar Loosdrecht in de Sijpekerk te Nieuw-Loosdrecht

Vijfhonderd jaar geleden spijkerde de theoloog Maarten Luther 95 stellingen op de deur van de slotkapel in Wittenberg.

Met deze stellingen verwoordde hij zijn kritiek op het geloof. En dit wordt algemeen gezien als het begin van de Reformatie.

De unieke tentoonstelling ‘500 jaar Reformatie, van Luther naar Loosdrecht’ laat zien hoe de Reformatie ook Loosdrecht bereikte. Wat waren de gevolgen van de Reformatie voor de Sijpekerk en haar voorganger Nicolaas Thol?

De tentoonstelling heeft plaats in de mooie 14e eeuwse Sijpekerk met zijn bijzondere geschiedenis en interessante bezienswaardigheden.

De Sijpekerk en de tentoonstelling zijn gedurende de zomer elke zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u genieten van orgelspel op het prachtige orgel van de Sijpekerk.

De zomeropenstelling is elke zaterdag vanaf 15 juli tot en met 9 september. De entree is gratis. U wordt van harte uitgenodigd de tentoonstelling in de Sijpekerk aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 171 te Loosdrecht te bezoeken. Zie ook: www.sijpekerk.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief