WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Softbal Hurricanes Groeit
Loosdrecht, do 20 juli 2017 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 9 juli ontvingen wij een persbericht van de Hurricanes uit Loosdrecht over het succesvolle softbal.

persbericht 9 juli 2017

Softbal Hurricanes groeit met de week

Zelfs minder goeie wedstrijden moet je kunnen winnen. Niet dat de wedstrijden van afgelopen weekend slecht waren, maar in gedachten was het team al een week bezig met het weekend van 15/16 juli. Toch was van onderschatting geen sprake. In de top 10 van de 1e klasse spelen alleen maar sterke teams en moet je iedere week weer vol aan de bak.


Kelly ontwijkt de actie van de catcher van Orioles voor 2--0. (Foto: Stefan Ligthart)

Hurricanes – Orioles  7-0 en 5-2

Conditioneel is het team dit seizoen zo ontzettend sterk. Andere jaren werd een tweede wedstrijd nog weleens onnodig ingeleverd, maar dit seizoen is dat totaal anders. Het team blijft gefocust en gedreven. De fysieke arbeid van afgelopen winter werpt nu zijn vruchten af.

Het veld lag er zondag weer strak bij, dankzij Cor Nansink en Tom Boermeester die speciaal daarvoor een uurtje eerder naar het Jagerspaadje waren afgereisd. Zij hadden even het werk van Marcel Botman op zich genomen die het vanwege zijn gezondheid wat rustiger aan moet doen. Het team moest het ook deze keer weer zonder de geblesseerde Rosanne Kamer en Paulien Baaij stellen, maar was voor de rest compleet.

De eerste wedstrijd werd binnen het uur afgewerkt. Kirsten Van Ancum stond geen enkele run toe en het veld speelde weer foutloos. Over en weer werden er fantastische acties gemaakt. Meerdere malen pakte Lizanne van Eijgen de bal diep in het infield weg om de bal voor een nul op één te gooien. Aan de andere kant speelde ook Orioles zeer sterk in het veld. Verre klappen werden bekwaam door het outfield verwerkt en het infield stond steeds goed opgesteld.

In de tweede inning gingen de Hurricanes los. Een "foutje" van de goed spelende korte stop van Orioles op een hard geslagen bal van Kelly de Graaf bleek de opening. Op een honkslag van Yvonne Bossenbroek bereikt ze het derde honk en een volgende honkslag van Simone Eijpe betekent de 1-0. Op een Infield Fly Rule van Isabelle Botman weten Yvonne en Simone toch een honk op te schuiven. Een 4-wijd voor Chelle vult alle drie de honken. Een hard geslagen bal van Kirsten wordt niet goed door de tweede honkvrouw verwerkt en als Lizanne een line drive het outfield in slaat, is het ineens 4-0. Mandy Pieneman, Renee Adriaanse en Kelly completeren de rally van honkslagen en bij een stand van 7-0 wordt er gewisseld.

In de vierde inning even wat druk van Orioles. Door een te hoge aangooi van Kirsten op het eerste honk, krijgt de ploeg uit Bergschenhoek twee loopsters op de honken. Een harde klap richting het derde honk wordt uitstekend door Yvonne verwerkt en voor een double play op twee gegooid. 7-0 is genoeg om de wedstrijd met vijf innings ook nu weer vroegtijdig te beëindigen.

Werpcijfers: Kirsten Van Ancum (5 inn.), 4-0-4-1, Orioles (4 inn.), 1-2-7-2

De tweede wedstrijd verliep wat moeizamer. Al leek het wel dat als het even spannend dreigde te worden, de Hurricanes een tandje bijschakelden om weer orde op zaken te stellen. In de vierde inning wist de ploeg pas tot scoren te komen. Na een 4-wijd voor Renee Adriaanse slaat Kelly de Graaf precies op het goeie moment de bal voor een triple het outfield in. Zelf scoort Kelly de 2-0 op een infield grounder van Yvonne Bossenbroek. Na een double van Simone Eijpe en een opzettelijk 4-wijd voor Jeanine Van Ancum, weet Orioles het verder toch dicht te houden en de schade te beperken tot 2 runs. Orioles zet de wedstrijd weer op scherp door de volgende inning tegen te scoren. De daaropvolgende inning is de spanning weer helemaal terug als Orioles zelfs tot 2-2 terugkomt. Dan schakelen de Hurricanes dus even bij. Met twee loopsters op de honken slaat Yvonne Bossenbroek de bal voor twee honken het outfield in en als zij zelf even later ook scoort is de eindstand van 5-2 bereikt.

Werpcijfers: Jeanine Van Ancum (7 inn.), 5-2-4-1, Orioles (6 inn.), 2-5-6-1

Volgende week zaterdag naar Groningen voor een double header tegen Caribe en op zondag naar Haarlem om tegen Olympia te spelen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief