WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tim Fransen in Dorpshuis
Nederhorst den Berg, do 15 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Zaterdag staat cabaretier Tim Fransen in het Dorpshuis in Nigtevecht. Bergers (en anderen) kunnen met het pontje de Vecht overvaren voor een bezoek aan de voorstelling.

Het blijkt in een behoefte te voorzien, met de pont naar het Nigtevechtse cabaret. Ook dit seizoen vaart om 20:00 uur de pont weer gratis naar Nigtevecht om de cabaretvoorstellingen bij te wonen. Terugvaart in overleg.

persbericht

Zaterdag 17 september
Tim Fransen in het Dorpshuis in Nigtevecht

Een ware sensatie, de manier waarop Tim Fransen de theaters verovert. Dit seizoen staat hij met dit programma maar liefst 8 maal aaneengesloten in de Kleine Komedie! De Volkskrant gaf hem voor deze voorstelling (zijn debuut in De Kleine Komedie!) maar liefst vijf sterren. Kortom Tim Fransen is in korte tijd een fenomeen geworden. Afgelopen seizoen vrijwel overal uitverkocht. En de gratis overtocht naar Nigtevecht maakt de avond compleet. Afvaart om 20:00 uur.

Hij haalde de hoofdprijzen binnen bij het Comedy Concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival en het Amsterdamse Studenten Cabaretfestival, schreef samen met Theo Maassen een oudejaarsconference en voltooide ook nog even cum laude de studies filosofie en psychologie. Toen hij in 2013 het Leids Cabaret Festival won, werd Tim Fransen direct gebombardeerd tot grootste talent van Nederland. Hij werkte vervolgens samen met René Gude aan een filosofisch getinte voorstelling om die belofte in te lossen. Hoe het gedachtegoed van Friedrich Nietzsche een plek in zijn theaterprogramma kon krijgen. Fransen komt met uiteenlopende voorbeelden om het vonnis over onze tijd te vellen. Maar wie denkt dat de zaal wordt ondergedompeld in een loodzwaar, bedrukt college heeft het mis. Hij combineert moeiteloos twee werelden: Chopin en Mariah Carey, Nietzsche en een bamischijf. Hij vertelt zijn verhaal alsof hij het aan een snackbarhouder verteld. 

De soepelheid van geest en de vlijmscherpe, venijnige humor van Fransen maakt “Het failliet van de moderne tijd” tot een van de meest sprankelende cabaretervaringen van de afgelopen jaren. En waar Nietzsche geen hoop zag en uiteindelijk krankzinnig werd, slaat Fransen aan het eind van de avond toch een andere weg in.

De entree is €20,-. Aanvang 20:30 uur. De voorstelling begint om 20.30 uur. Kijk op de website voor de meest recente informatie. Losse kaarten kunnen in de Dorpsstraat 3 in Nigtevecht worden afgehaald en zijn online verkrijgbaar via de website www.cabaret-nigtevecht.nl, bij de bakker en de Attent in Nigtevecht, Sigarenmagazijn De Beurs in Loenen en Boekhandel van Kralingen in Breukelen. Losse kaarten ook telefonisch gereserveerd worden op nummer 0294-252506.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief