WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schoolleven in Ankeveen
Ankeveen, ma 5 september 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De aftrap van de voorbereidingen van het boek 'Schoolleven in Ankeveen' is zondag 11 september in theater De Dillewijn (15-17 uur).

persbericht

Kick-off schoolboek zondag in Dillewijn

De aftrap van de voorbereidingen van het boek ‘Schoolleven in Ankeveen’ is zondag 11 september in theater De Dillewijn (15-17 uur). Deze feestelijke bijeenkomst is algemeen toegankelijk.


1947 klas 1 t/m 6

Bezoekers zien daar een expositie van schoolfoto’s, waaronder een prachtige plaat uit de negentiende eeuw, en krijgen een toelichting op het boekproject.
Ankeveners kunnen hun eigen schoolfoto’s meenemen en ter plekke laten scannen en reeds beschikbare foto’s bekijken. Veel namen van gefotografeerde kinderen kennen we, maar de namen van kinderen op oudere foto’s konden we nog niet allemaal achterhalen. Hiervoor roept het redactieteam de hulp in van de bezoekers.

Er liggen mappen klaar om in te zien. Het zal een feest van herkenning worden. We zullen in De Dillewijn enkele oudere en jongere leerlingen verrassen met een aandenken. Eric Torsing leidt de bijeenkomst in.

We hopen op de komst van alle geïnteresseerde Ankeveners – ook die het dorp verlaten hebben. In juli dit jaar vroegen wij iedereen alvast uit te kijken naar klassenfoto’s en foto’s van lokalen, gebouwen, schoolreisjes, leerkrachten, leerlingen en andere zaken die met het schoolleven te maken hebben. ’Dit is het moment om ze mee te nemen.’

We beschikken inmiddels over honderden foto’s en veel informatie, grotendeels opgediept door dorpshistoricus Jan Veenman, die enkele jaren terug overleed. Na de vorige oproep ontvingen we alweer tientallen foto’s extra. ‘Het boek begint al te leven.’
In het naslagwerk ‘Schoolleven in Ankeveen’ worden klassenfoto’s, herinneringen en historie geboekstaafd. Het streven is dat iedere Ankevener zich kan terugvinden in het boek. De uitgave krijgt een harde kaft en zal naar verwachting 500 pagina’s tellen.

De aftrap vindt plaats in theater De Dillewijn, Stichts End 57, 1244 PL Ankeveen van 15.00 tot 17.00 uur. Voor wie er niet bij kan zijn en wel een bijdrage kan leveren: reeds ingescande (aub veel pixels) foto’s, ander materiaal (bv schoolfolders, leuke verhalen uit je schoolperiode ed.) of vragen kunt u sturen naar e-mailadres schoolfotoankeveen@gmail.com of naar B. Ingellaan 4, 1244 PA te Ankeveen tav schoolboek Ankeveen. We zijn ook te volgen op facebook pagina: Schoolfoto’s Ankeveen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief