WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dag van de Mantelzorg
Wijdemeren, di 25 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op 10 november is de Dag van de Mantelzorg. De gemeente organiseert dan samen met Versa een feestelijke middag voor mantelzorgers.

website Wijdemeren

Waardering mantelzorger

Het college van B&W heeft besloten dat inwoners hun mantelzorgers ook in 2016 een blijk van waardering kunnen geven. Deze waardering vervangt het mantelzorgcompliment 2015. Vraag een waardering aan voor uw mantelzorger

Dag van de Mantelzorg

De Dag van de Mantelzorg 2016 is op 10 november met als thema ‘Mantelzorg doe je samen!’. Wijdemeren vindt het belangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan iedereen die langdurig zorg aan een naaste geeft. Samen met Versa Welzijn organiseert de gemeente ’s middags van 14.30 tot 16.30 uur een high tea voor mantelzorgers. Deze vindt plaats in Loosdrecht (Sypesteyn) en ’s-Graveland (de Serre). Wij vinden dat mantelzorgers het verdienen om gewaardeerd te worden en zo bedanken wij hen graag. 
Zorg jij voor iemand en vind je het leuk om te komen? Meld je aan, uiterlijk 3 november, bij Versa Welzijn via hkleve@versawelzijn.nl met vermelding van naam, locatie en telefoonnummer.
P.S. Op 9 november organiseert Inovum ook een feestelijke bijeenkomst voor mantelzorgers.

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor chronisch zieke, gehandicapte, hulpbehoevende partner, ouder of kind. Soms heeft u als mantelzorger hulp of ondersteuning nodig. Mantelzorgers kunnen voor vragen, advies en ondersteuning terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van Versa Welzijn. Het Steunpunt Mantelzorg is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 13.00 uur, telefoonnummer: (035) 62 31 100. Versa Welzijn is gevestigd aan de Lindelaan 98 in Loosdrecht. Als u langs wilt komen, kunt u het beste een afspraak maken.

Voorwaarden

Wat moet u doen:

  • Kijk of u zelf hulp kunt regelen. Soms kan hulp uit uw omgeving voldoende zijn. Op wijdemeren.socialekaartnederland.nl vindt u informatie over lokale organisaties, inwonersgroepen en instellingen die u kunnen helpen. Denk aan kleine hand- en spandiensten, sociale activiteiten, hulp bij administratie of ondersteuning van maatschappelijk werk. 
  • Komt u er zelf niet uit, neem dan contact op met de gemeente. Eerst kijken we samen naar mogelijke oplossingen. Wat kunt u zelf en wie kan u ondersteunen. Hoe kunnen we het goed regelen? Samen komen we een heel eind. 
  • Soms is er professionele ondersteuning nodig. Bijvoorbeeld van een medewerker van het sociaal wijkteam. Dit team helpt of roept hulp in als er meerdere problemen tegelijk zijn.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
site Wdm
foto
---
auteur
site Wdm
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief