WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
D66 Vijftig Jaar
Nederhorst den Berg, vr 14 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vijftig jaar geleden, in september 1966 werd D66 opgericht Hans van Mierlo, Hans Gruijters een anderen. In Wijdemeren werd dat gisteren bescheiden gevierd.

De afdeling Wijdemeren van D66 mocht een goed doel uitkiezen waaraan een taart geschonken mocht worden ter gelegenheid van de vijftigjarige verjaardag van D66. Na intern beraad werd er voor gekozen om de lokale pers in het zonnetje te zetten. Daarbij was de achterliggende boodschap dat de lokale pers in veel gemeenten en uiterst moeizaam bestaan leidt of zelfs geheel verdwenen is. Voor de lokale democratie is dat een slechte zaak, omdat een onafhankelijke pers misstanden aan de kaak kan stellen en mede externe sturing kan geven aan besluitvorming door de bevolking een platform te bieden om zich te uiten. Wijdemeren mag zich gelukkig prijzen met actieve lokale media.

Een tiental leden van D66 Wijdemeren verzamelden zich gisteravond in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg om samen met de uitgenodigde journalisten van de Gooi en Eemlander, het Weekblad Wijdemeren en de Wijdemeerse Webkrant een verjaardagstaart aan te snijden en een kop koffie daarbij te drinken. Verhinderd waren Herman Stuijver van het WW en de journalist, die namens de Gooi en Eemlander zijn opwachting zou maken. Van de Wijdemeerse Webkrant waren Rik Jungmann en Douwe van Essen van de partij en van het Weekblad Wijdemeren gaf Saskia Luijer acte de présence.


V.l.n.r.: Douwe van Essen, Simon Vollers, Saskia Luijer en Rik Jungmann.

Fractievoorzitter Joost Boermans en afdelingsvoorzitter Simon Voller spraken hun waardering uit voor het vele werk dat de lokale media verzetten, ongeacht of de mening van D66 wel of niet doorklinkt in de artikelen in de lokale media. Zij benadrukten het belang van onafhankelijke media binnen de lokale democratie.

Op de website van D66 is veel historisch materiaal te vinden, zoals deze tijdlijn.

bron
WWK
foto
D. v. Essen, e.a.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief