WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Omgekocht! Met Taart...
Wijdemeren, vr 14 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de courant van hedenochtend legde Casper van den Broek de vinger op de zere plek. De WWK en het Weekblad Wijdemeren zijn omgekocht. Met een stukje taart....

In De Zijlijn

Omgekocht! Met een stukje taart...

Gisteravond vierde de afdeling D66 Wijdemeren een bescheiden feestje in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg. D66 bestaat namelijk vijftig jaar en schonk daarom aandacht aan de lokale pers.

Een vriendelijk initiatief, dat wij op prijs stelden. De motivatie van D66 was dat de lokale pers in veel gemeenten vrijwel uitgestorven is, of geen aandacht besteedt aan de achtergronden van de lokale politiek. En, zo vindt D66, een goed functionerende lokale pers is in een democratie noodzakelijk voor de controle en het tegenwicht tegen het gemeentebestuur. In Wijdemeren zijn wij gezegend met een goed functionerende kritische lokale en regionale pers, die niet schuwt om problemen te benoemen.

Bij de bijeenkomst werden ondergetekende en Douwe van Essen (beiden van de WWK) en Saskia Luijer (namens het Weekblad Wijdemeren) vriendelijk toegesproken door voorzitter Simon Vollers van D66 Wijdemeren. Simon liet weten dat de journalist van de Gooi en Eemlander, die ook uitgenodigd was, verhinderd was.
Aansluitend werd een stukje (10 cm bij 5 cm bij 5 cm) van een grote taart afgesneden voor alle aanwezigen, circa tien in getal. Dat stukje taart werd gezamenlijk opgepeuzeld samen met een kopje koffie.

So far, so good. Een aardig gebaar.

Tot wij vanmorgen de column van Casper van den Broek in de Gooi en Eemlander lazen. O jee...!
Volgens hem zijn wij er in geluisd. Hebben wij ons door D66 laten omkopen met een stukje taart. Dat is iets dat Casper nooit zou laten gebeuren. Hij schrijft: "Ik ben namelijk journalist en dan ook nog behorend tot de preciezen." Hij gaat door: "'Rekkelijke collega's bij andere media laten zich graag in de watten leggen." Niet echter Casper. Hij schrijft: "Maar ik ben helaas nog 'Old School' opgevoed."

Hij eindigt zijn column met: "Gisteren werd ik danig op de proef gesteld. D66 in Wijdemeren wilde collega-journalisten en mij in het zonnetje zetten. De jubilerende politieke partij - 50 jaar - vindt het belangrijk dat er over politiek bericht wordt en is blij dat de pers dat nog steeds doet. Zelf voel ik mij bij dit soort loftuitingen door een politieke partij of gemeenteraad altijd ongemakkelijk. Ik kom de taart dus niet ophalen."

Geveinsde integriteit

Wat zullen we nu hebben? Daarom was er dus niemand van de Gooi en Eemlander!
De journalist in kwestie was bang dat hij zijn objectieve waarnemingen in het Wijdemeerse zou verkwanselen voor een stukje taart en een kopje koffie.
Dat zegt meer over die journalist, en zijn zwakke integriteit. Als je voor een stukje taart een politieke partij naar de mond zou gaan praten, dan ben je pas echt geen knip voor de neus waard.

Wij hopen maar dat u met evenveel plezier en vertrouwen de WWK en het Weekblad Wijdemeren blijft lezen als u altijd al deed. Echt dat stukje taart van 10 bij 5 bij 5 cm maakt ons oordeel over D66 of welke partij dan ook geen sikkepit anders, al suggereert Casper van den Broek van wel.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief