WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toegankelijkheid Getoetst
Wijdemeren, di 11 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Vorige week werd de toegankelijkheid van het gemeentehuis getoetst. Komende periode toetst 'Ongehinderd'nog meer openbare gebouwen in Wijdemeren.

persbericht

Gratis toets voor eerste 25 ondernemers
Wijdemeren wordt toegankelijker

In de week van de toegankelijkheid werd de toegankelijkheid van het gemeentehuis getoetst door ‘Ongehinderd’. Komende periode toetsen zij nog meer openbare (gemeentelijke) gebouwen in Wijdemeren. Ook bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden. Om hen te stimuleren betaalt de gemeente de toets voor de eerste 25 ondernemers in de horeca en/of de recreatiebranche die zich aanmelden.


Die balie is te hoog lijkt ons. (Red. WWK)

Wethouder Betske van Henten: “Het thema van de landelijke week van de Toegankelijkheid is ‘Aan tafel! Iedereen eet mee’. Dit past goed bij de gemeente die Wijdemeren wil zijn: een aantrekkelijke en toegankelijke plek voor inwoners èn voor recreanten. Om de toegankelijkheid te verbeteren zoeken we ondermeer de samenwerking met ondernemers in de horeca en/of de recreatiebranche. Alleen samen kunnen we Wijdemeren toegankelijker maken.”

50 openbare gebouwen

Het gemeentehuis is het eerste openbare gebouw in Wijdemeren dat op toegankelijkheid voor mensen met een beperking is getoetst. Bedoeling is dat minimaal 20 en maximaal 50 openbare gebouwen onder de loep worden genomen en waar nodig (geleidelijk) worden aangepast. Hierbij horen maximaal 25 bedrijfspanden van ondernemers in de horeca en/of de recreatiebranche. Als startimpuls betaalt de gemeente de toets voor deze bedrijven. Zij kunnen zich per e-mail aanmelden bij: J.Weijns@wijdemeren.nl.

Interessante doelgroep 

15% van de inwoners van Wijdemeren heeft een beperking: slechtzienden en blinden, slechthorenden en doven, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, en mensen met een assistentiehond. Gezien de vergrijzing neemt dat aantal alleen maar toe. Deze mensen, maar ook hun vrienden, familie en collega’s, zoeken restaurants die toegankelijk en gastvrij zijn. Wanneer een restaurant voor hen toegankelijk én goed vindbaar is, vormen zij een interessante doelgroep voor de horeca in Wijdemeren en kunnen ze wezenlijke groei en omzetstijging realiseren. Zo wordt een mooi maatschappelijk doel met het commerciële belang van onze lokale ondernemers gecombineerd. 

Op 1 januari 2017 verandert de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. Een onderdeel van deze wet is dat het wettelijk verplicht wordt dat alle gebouwen met een publieke functie toegankelijk worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief