WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Week van de Toegankelijkheid
Wijdemeren, vr 7 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Deze week is het de landelijke week van de Toegankelijkheid. Woensdag werd de toegankelijkheid van het gemeentehuis van Wijdemeren getoetst door 'Ongehinderd'.

persbericht

Week van de Toegankelijkheid

Deze week is het de landelijke week van de Toegankelijkheid. Op woensdag 5 oktober om 10.30 uur werd de toegankelijkheid van het gemeentehuis van Wijdemeren getoetst door ‘Ongehinderd’.

Het gemeentehuis  was hiermee het eerste openbare gebouw in Wijdemeren dat op toegankelijkheid voor mensen met een beperking werd getoetst. Bedoeling is dat minimaal 20 en maximaal 50 openbare gebouwen in Wijdemeren onder de loep worden genomen en waar nodig (geleidelijk) worden aangepast. Hierbij horen maximaal 25 bedrijfspanden van ondernemers in de horeca of recreatiebranche. Als startimpuls betaalt de gemeente de toets voor deze bedrijven.

‘Ongehinderd’

De toegankelijkheidstoets wordt uitgevoerd door ‘Ongehinderd’. Zij plaatsen de bevindingen van de toetsen in een speciale app. Ook kunnen bezoekers hun beoordelingen, van de toegankelijkheid van gebouwen die zij hebben bezocht, plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer zij een restaurant hebben bezocht.

De app is gratis te downloaden en heeft op dit moment zo’n 25.000 gebruikers.

Toegankelijke openbare gebouwen

Op 1 januari 2017 verandert de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. Een onderdeel van deze wet is dat het wettelijk verplicht wordt dat alle openbare gebouwen toegankelijk worden. Wijdemeren wil een aantrekkelijke plek zijn voor recreatie en toerisme. Door het aanbieden van de toets aan ondernemers in de horeca of recreatiebranche hoopt Wijdemeren zich te kunnen profileren als toegankelijke gemeente voor mensen met een beperking. De gemeente Wijdemeren laat metingen uitvoeren, om zo te inventariseren hoe het gesteld is met de toegankelijkheid van gebouwen in Wijdemeren. Dit laten wij uitvoeren door Ongehinderd. Zie website: ongehinderd.nl/.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief