WIJDEMEERSE WEBKRANT
Aanrader: de serie 'Schuldig'
Wijdemeren, zo 27 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgenavond om 22.05 wordt op NPO1 het derde deel van de documentaire Schuldig uit gezonden. Een prachtige documentaire over een buurt waar iedereen in de schulden zit.

Update 29-11-2016, 15.24: Onze excuses. Onze aankondiging dat dorpsgenote Nadja Jungmann in de aflevering van gisteravond zou zitten was onjuist. Dat zal volgende week zijn. Dus weer kijken naar NPO1, 22.05 op maandag 5 december, als u daar juist op die pakjesavond tenminste tijd voor heeft. Zo niet, dan is uitzendingemist.nl gedudldig.

Update 17-10-2017, 17.23: De NPO vraagt betaling voor oudere opnamen. Men noemt dat NPO Extra. Uitzendinggemist is dus niet meer zo geduldig. Alle afleveringen en alle informatie over de serie Schuldig staan ook op de website van Human.

Een uitstapje

Laat ik eens, bij hele hoge uitzondering, in de voetsporen van mijn vader treden, die, lang geleden, vele jaren TV-recensent van het Parool was. Omroep Human maakte een realistische filmische documentaire van zes delen over echte mensen (geen acteurs) in de Vogelbuurt in Amsterdam Noord onder de naam Schuldig. Lieve mensen die proberen de eindjes aan elkaar te knopen en het ene gat met het andere vullen, omdat ze er niet meer uit komen. De schulden die ze hebben nemen toe, wat ze ook doen, omdat de incassobureaus de incassokosten flink verhogen als er niet betaald wordt en de overheid ongevraagd geld van hun rekening incasseert voor belastingen en boetes.

Buurtbewoners


Paul, helpt iedereen met alles.

Je maakt de huisuitzetting van een gezin met kinderen mee, de deurwaarder die dat doet, omdat het nu eenmaal zijn werk is. De Godfather van de buurt, Paul, die de mensen uit de buurt met raad en daad bij staat op financiëel gebied en er voor zorgt dat je te eten krijgt als je niet gegeten hebt.


Dennis, man van de week.

En niet te vergeten de sympathieke Dennis, die een dierenzaak op de hoek van de straat heeft. Voor de crisis liep de zaak nog, maar nu is het sappelen, ook al omdat iedereen zijn dierenspullen via internet koopt. En toch heeft hij oog en oor voor de buurt en helpt hij waar hij maar kan.

Een week geleden riep Hanneke Groenteman in De Wereld Draait Door Dennis al uit tot tot haar man van de week. Eergisteren waren de maaksters van de documentaire ook in De Wereld Draait Door. Ook daar werd hen lof toegezwaaid over de serie dwaarvan de mensen aan de tafel zeiden dat die van HBO kwaliteit was.

Wijdemeren?

En dan is de vraag natuurlijk gerechtvaardigd waarom ik dit in de WWK zet. Amsterdam Noord is toch niet Wijdemeren. En de regel is toch dat alleen Wijdemeers nieuws de kolommen van de WWK haalt. Dat zit zo:

Morgenavond gaat Paul, de schuldhulpverlener uit de serie, naar een congres over schuldhulpverlening. Op dat congres spreekt Nadja, onze dochter, die een autoriteit is op het gebied van schulden en incasso aan de Hogeschool Utrecht.

Wijdemeren!

En nu komt het haakje met Wijdemeren. Zij was van 1998 tot de herindeling op 1 januari 2002 raadslid in 's-Graveland en zij woont nu in Nederhorst den Berg.

Maar vooral, kijken, want het is gewoon een hele goede serie!

Morgenavond om 22.05 op NPO1.

De eerste twee afleveringen staan op uitzendinggemist.nl Daar staat ook een interview met de twee makers van de serie Sarah Sylbing en Ester Gould.

Rik Jungmann

bron
WWK
foto
Human TV
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief