WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Motie: Heuvelrug en Plassen
Wijdemeren, vr 4 november 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De fracties van D66 en PvdA/Groenlinks willen de mogelijkheden onderzoeken van de totstandkoming van één Nationaal Park Heuvelrug en Oostelijke Vechtplassen.

persbericht

Eén Nationaal Park Heuvelrug en Oostelijke Vechtplassen

De fracties van D66 en PvdA/Groenlinks willen de mogelijkheden onderzoeken van de totstandkoming van één Nationaal Park Heuvelrug en Oostelijke Vechtplassen.

De partijen willen daartoe een werkgroep instellen, bijvoorbeeld  bestaand uit vertegenwoordigers van de gemeenteraden en colleges van de gemeentes Gooise Meren, Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht die, samen met het bestuur van Nationaal Park Heuvelrug, de mogelijkheden moet onderzoeken van de haalbaarheid  van de integratie van het natuurgebied Oostelijke Vechtplassen in het Nationaal Park Heuvelrug.

Eén eco-systeem

D66 en PvdA/Groenlinks benadrukken dat de Oostelijke Vechtplassen van de Tienhovense Plassen tot het Naardermeer onderdeel uitmaken van één historisch gegroeid eco-systeem  gebaseerd op de kwel en het afstroomgebied van de Heuvelrug en daardoor onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Een toekomstgericht beheer en een duurzame ontwikkeling

D66 en PvdA/Groenlinks zijn van mening dat het beheer en de exploitatie van het natuurgebied van de Oostelijke Vechtplassen te sterk versnipperd is om een integrale toekomstvisie te realiseren en de huidige waardevolle initiatieven en projecten efficiënt te coördineren.  
D66 en PvdA/Groenlinks zijn van oordeel dat aansluiting bij Nationaal Park Heuvelrug de beste mogelijkheden lijkt te bieden voor een duurzame ontwikkeling van het veen-plassengebied, zowel op ecologisch als op economisch vlak, een optimale planologische coördinatie mogelijke maakt en de instandhouding garandeert van de groene buffer ten oosten van de MRA.  

D66 en PvdA/Groenlinks zullen hiertoe een gezamenlijke motie indienen tijdens de Algemene Beschouwingen van 8 november en hebben hun zusterpartijen in Gooise Meren, Weesp en Stichtse Vecht opgeroepen het initiatief actief te ondersteunen.

Joost Boermans
Fractievoorzitter D66
Stan Poels
Fractievoorzitter PvdA/Groenlinks

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief