WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Expositie Bibliotheek Ldr
Loosdrecht, vr 25 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Liesbeth Gales exposeert zelfstandig tot 1 mei haar schilderijen in de bibliotheek in Loosdrecht.

persbericht

Creatief op twee fronten

Het is de eerste keer dat Liesbeth Gales (73) haar schilderijen zelfstandig exposeert, terwijl ze al zo’n twintig jaar schildert. Haar werk is te zien in de bibliotheek in Loosdrecht. Zij vertelt: Ik vind het spannend en raar dat ik hier nu mijn werk zie hangen, want ik had nooit zo’n behoefte om buiten de deur te gaan met mijn schilderijen. Hoe dat komt? Ik vind ze nooit goed genoeg.

Liesbeth is geboren en getogen in Hilversum, werd kleuterleidster, creatief docente en uiteindelijk sociaal werker. Ongeveer twee jaar geleden werd ze lid van de Hilversumse schildersclub Kleur en toets. Liesbeth: Dat is een groep enthousiaste mensen. Elk werkt op z'n eigen niveau en krijgt zo nodig sturing van Marjolein Knol. Toen ik ruim een jaar geleden als lid van de club twee schilderijen mocht ‘hangen’ in de bibliotheek als onderdeel van een club-expositie, zei een medewerkster tegen me hoe mooi ze mijn schilderijen vond. Dat hielp mij over de drempel naar deze expositie. En ik schilder elke dag twee tot drie uur – als ik een keertje niet kan slapen dan ga ik schilderen. Laag over laag over laag, totdat ik voel “nu is het goed”. Met mijn schilderijen haal ik iets uit de werkelijkheid, schilder daarbij wél figuratief, maar geef er een eigen draai aan. Maak het bijvoorbeeld kleurrijker.

Schilderen is niet Liesbeth ’s enige creatieve activiteit: zij maakt ook sieraden van hergebruikte materialen. “Dat kunnen oude sieraden zijn, stukjes kant, zijde, leer, fietsband, kralen of speelgoed. Die verbouw ik. Bij het maken van sieraden kom ik mijn mogelijkheden tegen, ik vind het heerlijk. En als ik schilder ontmoet ik mijn beperkingen, dat is veel meer een gevecht voor me…’

Liesbeth’s werk is tot 1 mei te zien in de bibliotheek in Loosdrecht.

Kijk voor de openingstijden op www.bibliotheekgooienmeer.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief