WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hollands Impressionisme
Kortenhoef, ma 21 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In het paasweekend, op 27 en 28 maart, vindt in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef een korte maar bijzondere tentoonstelling plaats van klassieke schilderijen.

persbericht

Hollands impressionisme in Kortenhoef

In het paasweekend, op 27 en 28 maart, vindt in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef een korte maar bijzondere tentoonstelling plaats van klassieke schilderijen.  Op zondag Eerste Paasdag en maandag Tweede Paasdag, is de expositieruimte geopend van 11 uur ’s ochtend tot 17 uur ’s middags. De toegang is gratis.


C. Vreedenburgh (1880-1946), Montelbaanstoren Amsterdam-1932, olieverf, 45 x 32 cm

Twee bevriende kunstverzamelaars, Hans Heintz en Wim Roborgh, namen het initiatief voor deze prachtige tentoonstelling waarin met name het impressionisme van vroeger én nu vertegenwoordigd is. Schilders van naam en faam, van 1860 tot 2016, hangen hier gebroederlijk naast elkaar. Romantische zeegezichten, zomerse strandjes, sappige landschappen en een keur aan Amsterdamse stadsgezichten sieren de wanden van de expositieruimte.

Duidelijk is dat alleen het mooiste en het beste van wat er geschilderd is, terecht gekomen is in de collecties van beide verzamelaars. Het is een feest om alles te bekijken. En wilt u langer dan twee dagen van al dit moois genieten: de meeste werken zijn te koop!


Hans Versfelt (geb.1968), Strand bij Wassenaar-2015, olieverf, 40 x 25 cm

Kom dus met Pasen naar het hart van het oude schildersdorp Kortenhoef, waar meesters van de Haagse School (met Gabriël voorop) al vanaf 1880 kwamen. En waar Geesje Mesdag 1) haar atelier-op-palen liet bouwen naast de fraai gerestaureerde Oude School.

1) In bovenstaand persbericht staat een verwijzing naar Geesje Mesdag. Het atelier op palen, dat zij liet bouwen aan de Kortenhoefsedijk, werd later de eerste jeugdherberg van Nederland, De Karekiet. Het gebouw is nu al vele jaren in privébezit. Het restaurant op de Kortenhoefsedijk, dat gevestigd is in het gebouw dat vroeger het Rechthuis heette, tegenover de kerk, heet tegenwoordig Gsj (spreek uit Geesje), naar de schoonzuster van Hendrik Willem Mesdag.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief