WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Thema-avond over Jupiter
's-Graveland, di 15 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Op vrijdag 25 maart organiseert de Sterrenwacht een thema-avond over de planeet Jupiter. Bij helder weer kan iedereen met de telescopen de planeet bewonderen.

persbericht

Thema-avond over Jupiter bij Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek

Wie op dit moment aan het begin van de avond naar de hemel in het zuidoosten kijkt, ziet een heldere ster die in werkelijkheid geen ster is. Het is Jupiter, de grootste planeet van ons zonnestelsel. En hoewel hij op 660 miljoen kilometer afstand van ons staat, zijn er met een telescoop diverse details op de planeet te zien. Ook zichtbaar zijn de 4 helderste manen van Jupiter, die al in 1609 door Galileo Galilei werden ontdekt.


Foto: Impressie van de Juno satelliet bij de planeet Jupiter

Op vrijdag 25 maart organiseert de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek een thema-avond over de planeet Jupiter. Bij helder weer kan iedereen zelf met de telescopen van de sterrenwacht de planeet bewonderen. Er worden presentaties gegeven over o.a. de Juno missie van NASA die in juli van dit jaar bij Jupiter aankomt en gedurende 2 jaar rond de planeet zal blijven draaien om wetenschappelijke waarnemingen te verrichten.

De sterrenwacht is geopend van 20:00 tot 22:00 uur. De toegang tot de presentaties en het sterrenkijken is gratis maar vrijwillige donaties voor de sterrenwacht zijn zeer welkom. Er zijn sterrenkaarten en boeken over sterrenkunde voor alle leeftijden te koop.

De Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek bevindt zich bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland en is iedere vrijdagavond geopend voor publiek. Het laatste nieuws over de sterrenkijkavonden en de overige activiteiten van de sterrenwacht is te vinden op de website www.sterrenwacht-gv.nl, op Facebook (SterrenwachtGV) of Twitter (@SterrenwachtGV).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief