Wijdemeren, zo 13 maart 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Antoniusschool uit Kortenhoef en de Warinschool uit Nederhorst streden in de regionale schoolschaakfinales in Amersfoort.

ingezonden bericht

Sint Antonius geweldig bezig in regionale finales

De Sint Antonius was in november kampioen geworden bij het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi. Samen met de nr 2, de Warinschool mochten zij strijden in de regionale finales te Amersfoort.

Dille, Tim, Eric en Blom in de tweede ronde tegen de Horizon uit Hoogland (3-1 winst).

De Warinschool zat in een zware poule met onder andere de Emmaschool 1 uit Bussum.
Die troffen ze al meteen in de eerste ronde en er werd prompt met 4-0 verloren. Vervolgens volgden meer nederlagen tot in de vierde ronde eindelijk de 0 werd weggepoetst. Door ook in de zevende en laatste ronde nog te winnen konden Ruben, Luuk, Wouter, Jord en Fabian met een zevende en een na laatste plaats terug naar Nederhorst den Berg, hopelijk volgend jaar meer succes.

Dille, Tim, Eric, Blom en Jasper deden het goed namens de St. Antoniusschool. De eerste ronde waren ze vrij, maar daarna won men achter elkaar van onder andere de Emmaschool 2, de Horizon, en de Windhoos. Gelijk werd er gespeeld tegen de Arcade en in de laatste ronde tegen de Graaf Florisschool. Uiteindelijk eindigde het team mede door het laatste gelijkspel op een gedeeld eerste plaats. Het beste resultaat in de 11 jaar dat de Wijdemeren hieraan meedoet. Dille had 2 uit 5, Tim en Erik 3 uit 5, Blom was met 5 uit 5 de uitblinker en reservespeler Jasper had het met 3.5 uit 4 ook heel goed gedaan.

Dat belooft veel voor volgende week, normaal zitten er twee weken tussen, maar dat was vanwege het vroege paasweekeinde dit jaar niet mogelijk.

Volgende week moeten ze weer 7 ronden spelen, en dan gaat het erom bij de beste 4 of 5 van de 20 teams te eindigen, dat hangt ook een beetje af van de andere provincies. Want als ze volgende week in de top eindigen gaan ze naar het NK, en dat zou een geweldig resultaat zijn. Maar een top tien plaatsje moet er toch wel minimaal inzitten en daarmee zouden ze dan al het beste team uit de geschiedenis zijn, in de tweede ronde (12e is tot nu toe het beste resultaat).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.