WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Licht op NL Wind!
Regio G&V, zo 15 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De straatlantaarns in de regio branden op electriciteit die wordt opgewekt met Nederlandse wind.

(Buitenlandse wind is uitgesloten van levering van Gooise openbare electra.
Dat doet ons deugd. Wij willen toch geen Belgische of Duitse wind in onze electra! Red. WWK.)

persbericht

Straatlantaarns in Gooi en Vechtstreek branden op Nederlandse wind

Het volledige elektriciteitsverbruik van de gemeenten in Gooi en Vechtstreek is verduurzaamd. De portefeuillehouders Milieu en Duurzaamheid van de regiogemeenten hebben gekozen voor vergroening van de elektriciteit via ‘Garanties van Oorsprong’ op basis van Nederlandse wind.

Dit houdt in dat alle elektriciteitsaansluitingen van gemeenten, zoals straatlantaarns, verkeerslichten, rioolpompen en gemalen, maar ook de gemeentelijke panden elektriciteit krijgen afkomstig van in Nederland opgewekte windenergie. Door goed verlopen inkoop en aanbestedingsprocedures van zowel de levering van de elektriciteit als de verduurzaming daarvan wordt bovendien in de komende 4 jaar een totaal bedrag van € 280.000 per jaar bespaard.

Nederlandse wind

De windenergie is afkomstig van twee windparken die liggen in de Noordzee: project Noordzeewind en project Princess Amalia Wind Farm. Beide zijn offshore windparken bij Egmond aan Zee en liggen ongeveer 10 tot 23 km uit de kust.

Aanbesteding

Het proces voor de inkoop van de elektriciteit is via een Europese aanbestedingsprocedure verlopen. De verduurzaming van deze elektriciteit is daarna op de Nederlandse markt middels een meervoudig onderhandse inkoopprocedure uitgevoerd. De opdracht is gegund aan de leverancier Climate Neutral Group (CNG). Zij zijn ook leverancier van de CO-2 certificaten voor de verduurzaming van het aardgasverbruik in regio Gooi en Vechtstreek.

Het contract met de CNG is afgesloten voor een periode van 4 jaar (2016 t/m 2019). Deze looptijd is gelijk aan de totale looptijd van het leveringscontract dat voor elektriciteit met de leverancier “de Vrije Energie Producent” (de DVEP) is afgesloten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief