WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dag van het Kasteel
Nieuw Loosdrecht, zo 8 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Kasteel- Museum Sypesteyn viert op tweede Pinksterdag, 16 mei, de landelijke dag van het kasteel, een jaarlijks terugkerend landelijk evenement.

persbericht

Dag van het Kasteel

Kasteel- Museum Sypesteyn viert op 2e Pinksterdag 16 mei de landelijke dag van het kasteel. Het thema van dit jaarlijks in heel Nederland terugkerend evenement is nu: Proef het verleden.

In het kasteel van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937) in Loosdrecht wordt dat gevierd met activiteiten voor het gehele gezin. In het kasteel is er een speciale tentoonstelling in 4 verschillende ruimtes, gewijd aan de eetcultuur in 4 perioden, waarbij voor u de tafels zijn gedekt volgens de gewoonten in die tijd.

In de Groene kamer die als ontvangstkamer werd gebruikt ziet u hoe u zou zijn ontvangen ‘op de thee’ bij de Jonkheer, net als Koningin-moeder Emma dat deed in augustus 1927. In de Gotische kamer krijgt u een goede indruk van hoe men at in de middeleeuwen. De tafel is gedekt maar een couvert is er nauwelijks, alleen een mes voor het vlees. In de Gouden Eeuw werd het eten gevarieerder maar het was niet verfijnd. Wel nieuw was destijds de introductie van specerijen in de Hollandse keuken, die door de VOC werden geïmporteerd. Als afsluiting is in de Hoge Zaal de tafel fraai gedekt met Loosdrechts porselein uit de collectie van Sypesteyn.

Ons restaurant Spoon op Sypesteyn heeft ‘een proeverij door de eeuwen heen’ voor u bedacht. Een reeks van kleine hapjes uit verschillende tijden. Ga heerlijk in een zitje in de tuin genieten van een speciale high tea, of kom proeven van de varkens en kippen aan het spit. Steek de armen uit de mouwen en doe mee met de workshop kaasmaken. Voor de kinderen zijn er Oud –Hollandse spelletjes. Het hele programma wordt voorzien van passende muziek. Sypesteyn heet u van harte welkom voor een onvergetelijke, smakelijke dag.

Gratis Parkeren kan naast het kasteel, achter het voormalige “De Schutse”, of even verder achter de Sijpekerk (deze staat schuin tegenover het Kasteel-Museum Sypesteyn).
www.sypesteyn.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief