WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sypesteyn is Museum
Nieuw Loosdrecht, zo 8 mei 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Kasteel- Museum Sypesteyn in Loosdrecht heeft per 31 maart 2016 de officiële status van (kasteel)museum gekregen. Het is nu opgenomen in het register van Nederlandse musea.

persbericht

Kasteel- Museum Sypesteyn in Loosdrecht heeft per 31 maart 2016 de officiële status van (kasteel)museum gekregen. Het is nu opgenomen in het register van Nederlandse musea.

Ons land telt 55 kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen die (min of meer) museaal worden benut. In de Randstad zijn kasteel Duivenvoorde, Hofwijck, Oud-Zuylen, De Haar en Sypesteyn voorbeelden.

Sypesteyn is erg blij met deze registratie omdat het een officiële erkenning betekent dat het als ( kasteel) museum voldoet aan alle kwaliteitseisen en criteria zoals wettelijk voorgeschreven. Sypesteyn heeft zich de laatste jaren ook toenemend ingezet om de collectie te behouden als museumcollectie; daartoe behoren onder andere preventieve en actieve conserveringsbehandelingen, restauraties, maatregelen voor de veiligheid, maar ook activiteiten op het gebied van onderzoek naar de collectie, het borgen en overdragen van kennis voor de toekomstige generaties; daarnaast zet Sypesteyn zich in om het kasteel met zijn bijzondere collectie, het verhaal over de stichter tevens laatste telg van de familie te Loosdrecht, en de prachtige tuin publiekelijk bekendheid te geven en de informatie toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Het grootste deel van deze activiteiten wordt verricht door een groep enthousiaste vrijwilligers. Sinds een paar jaar wordt het enthousiasme, de inzet en de gastvrijheid van deze vrijwilligers nog gesterkt door een professioneel restaurant Spoon op Sypesteyn.


Sypesteyn: een parel in het groen van onze Gooi- en Vechtstreek en de gemeente Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief