WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hurricanes IJzersterk
Loosdrecht, ma 20 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gistermiddag speelde het American Footballteam van de Hilversum Hurricanes, dat de thuisbasis in Loosdrecht heeft, tegen de Amsterdam Crusaders.

ingezonden verslag

Hurricanes met opgeheven hoofd uit de play-offs

Zondagmiddag stond de halve finale om het Nederlands kampioenschap American Football op het programma. De Loosdrechtse Hilversum Hurricanes speelden uit tegen de topfavoriet voor de titel; de Amsterdam Crusaders. Wat op papier David tegen Goliath leek, bleek op het veld toch anders. Hilversum verloor twee weken eerder de generale nog met ruime cijfers.

Het eerste kwart namen de Hurricanes brutaal de voorsprong. Na een touchdown van Dennis de Wit stond het 7-0. Lang konden de Hilversummers niet genieten van de voorsprong. Na een goede drive maakte de Amsterdammers snel gelijk, 7-7. De Crusaders met de enige betaalde speler in Nederland, ze spelen met een Amerikaanse quatreback die in Amerika op hoog niveau gespeeld heeft. Dit was te zien, de passes van de spelverdeler waren van ongekende precisie.

Toch kwamen de Hurricanes tot twee keer aan toe weer voor. Via touchdowns van Chris van de Meer en Darryl Williams werd het respectievelijk 14-7 en 21-14. Toch waren het de Crusaders die telkens terug kwamen in de wedstrijd en vlak voor rust zelfs op voorsprong, de rust stand kwam op 28-21 in het voordeel van de Amsterdammers. Zowel de aanval als de verdediging van de Hilversummers speelde ijzersterk en geïnspireerd. 

Na de rust waren het vooral de fouten die de Hilversummers de das om deden. Eerst werd een onderschepping teruggelopen, waarna Amsterdam nogmaals twee keer tot score kwam. De uitslag was geflatteerd, maar wel verdiend; 49-21 in het voordeel van Amsterdam. De Hurricanes mogen trots op deze prestatie zijn, geen enkele ploeg wist het de Crusaders zo moeilijk te maken dan de mannen uit de mediastad. Voor het tweede jaar zitten ze dicht tegen de Nationale finale, iets wat er toch snel aan zit te komen als deze ontwikkeling zich voortzet.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. verslag
foto
---
auteur
ing. verslag
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief