WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Zondag 16: Sloepentocht Ldr!
Wijdemeren, vr 17 juni 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Volgende week zondag wordt in Loosdrecht de Sloepentocht gehouden. Het thema is dit jaar 'Sprookjes'. De organisatie hoopt op veel Gelaarsde Katten en Assepoesters.

persbericht

Sprookjesachtige SLOEPentocht

Er was eens . . . . vele jaren geleden een groepje vrijwilligers van stichting SLOEP die een activiteit wilden ontwikkelen waarin alle elementen waar Loosdrecht bekend om is/was (water, varen, boten, muziek en lekker eten) en tevens de naam van hun “clubje” naar voren zouden komen en zo, zo is de SLOEPentocht ontstaan.

Zondag 26 juni a.s. wordt de SLOEPentocht inmiddels al voor de 17e keer gevaren. Dit jaar met als thema: Sprookjes!

We hopen dan o.a. ook Assepoesters, Gelaarsde katten, Dwergen en andere sprookjes figuren aan te treffen in de deelnemende sloepen (of kleine sloep-achtige boten) bij de diverse muziekpodia en proeverijen.
Tussen 10 en 18 uur zullen de podia & proeverijen van de bekendste restaurants & bedrijven uit Wijdemeren op wisselende tijden de deelnemers verrassen op gezellige muziek/optredens en heerlijkheden.

Op zaterdag 18 juni kan vanaf 10.00 uur weer de enige echte SLOEPentocht box gekocht worden met de geliefde wimpel, de routekaart met programma, de proeverijbonnen en aardigheden van de sponsoren.
Een box kost nog steeds € 27,50 en heeft proeverijbonnen voor 4 personen.
Door een box te kopen zorgt u ervoor dat Stichting SLOEP deze tocht en andere activiteiten (bijv. Gondelvaart & Halloween) kan blijven organiseren. De weersverwachting voor volgende week ziet er veel beter uit dus zorg dat u zo’n box tijdig aanschaft!

De verkooppunten van de SLOEPentochtboxen zijn dit jaar: Mimi’s IJssalon en Imkerij t Schuurtje aan de Oud Loosdrechtsedijk in Oud Loosdrecht en de Mijndense Sluis (Mijndensedijk 21) in Loenen aan de Vecht

Fiets - de - SLOEPentocht

Voor fietsende landrotten heeft Stichting SLOEP dit jaar (naast bovenstaande tocht voor de waterratten) weer eens een keer een gezellige fietstocht uitgezet die langs een groot deel van de vaarroute van de SLOEPentocht loopt. Naast de muziek en de feestelijkheden in de sluizen kan ook genoten worden van de pret op het water, pittoreske plekjes en van de prachtige natuur rondom Loosdrecht.

De route is 30 km lang en er kan gestart worden bij de Raaisluis aan de 's-Gravelandsevaartweg, Sluis 't Hemeltje in Nederhorst den Berg en de Mijndense Sluis in Loenen. Daar zijn op 26 juni ook de routeboekjes gratis verkrijgbaar met een duidelijke beschrijving, een route kaartje en informatie.

Op de website www.stichtingsloep.nl is de route ook te downloaden als bestand voor uw GPS apparaat. Vanaf 18 juni liggen de routeboekjes ook bij Mimi's IJssalon, Imkerij 't Schuurtje en bij de Mijndense Sluis.

En om in het thema te blijven, Varen & fietsen tijdens de SLOEPentocht geeft plezier en maakt je gelukkig.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief