WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ikea helpt Naardermeer
's-Graveland, do 14 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De actie ‘Kerstboom voor één piek’ heeft bij IKEA Amsterdam 5924 euro opgeleverd voor de natuur van het Naardermeer.

persbericht

€ 5924 voor onderwaterbeleving in Naardermeer dankzij Ikea

De actie ‘Kerstboom voor één piek’ heeft bij IKEA Amsterdam 5924 euro opgeleverd voor de natuur van het Naardermeer. De landelijke actie ‘Kerstboom voor één piek’ van IKEA heeft in december een recordbedrag opgeleverd 85.474 euro opgeleverd. Het bedrag wordt verdeeld onder dertien lokale projecten van Natuurmonumenten. Klanten kochten bij de actie een kerstboom voor 20 euro, en ontvangen een IKEA-cadeaupas* van 19 euro. De resterende euro doneerde IKEA aan Natuurmonumenten.

Onderwaternatuur

Met de opbrengst van de kerstbomenactie kan Natuurmonumenten Naardermeer een recreatieplek ontwikkelen waar bezoekers het heldere water van het Naardermeer kunnen beleven. Boswachter Hanne Tersmette: ‘Het water is helder, er groeien overal waterplanten en als je in het water kijkt lijkt het alsof je in een aquarium kijkt door alle vissen die je ziet zwemmen. Om dit ook vanaf de kant goed te beleven willen we een mogelijkheid creëren om het onderwaterleven van het Naardermeer te bewonderen. Met de opbrengst van deze IKEA actie kunnen we dit hopelijk realiseren.’

Traditie

IKEA organiseerde de ‘Kerstboom voor één piek actie’ voor het vijfde jaar op rij. Mark Ogertschnig, Country Communication Manager IKEA Nederland, vertelt: “Het is geweldig dat we in het vijfde jaar van de kerstbomenactie opnieuw een recordbedrag mogen overmaken aan Natuurmonumenten. Zo leveren we samen met onze klanten een bijdrage aan lokaal natuurbehoud. Een mooie gedachte, zo vlak voor de kerst.”

Uitverkocht

De actie liep van eind november tot en met 16 december 2015. Alle bomen zijn daarbij uitverkocht. Natuurmonumenten is heel blij dat IKEA op deze manier haar betrokkenheid toont bij het behoud van de Nederlandse natuur. Dankzij de actie zijn 85.474 mensen opnieuw betrokken geraakt bij de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Alle 13 winkels van IKEA hebben gespaard voor een ander natuurgebied in de regio.

*De cadeaupas kan tot 31 januari bij IKEA verzilverd worden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief