WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bestuurskrachtmeting
Wijdemeren, wo 13 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgenavond wordt op het gemeentehuis de bestuurskrachtmeting besproken in de extra commissie Bestuur en Middelen. De opmaat naar het besluit om wel of niet te herindelen.

De bestuurskrachtmeting is aangekondigd door het provinciebestuur van Noord-Holland voor het cluster Hilversum, Wijdemeren en Weesp en voor het cluster Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes. In de krant van vandaag kondigde burgemeester Roland van Benthem van Eemnes aan dat zijn dorpje (uit Utrecht) zich, als dat van Asterix en Obelix, zal blijven verzetten tegen de door de Galliërs uit Haarlem in het vooruitzicht gestelde fusie met de andere gemeenten, waaronder Huizen, tot een gemeente met 70.000 inwoners.

Morgenavond om 20.00 zal de Wijdemeerse raad een oordeel vellen over de bestuurskrachtmeting, de eisen en wensen daarover en de wenselijkheid om wel of niet te opteren voor een fusie met Hilversum. Helderziend hoef je niet te zijn om de uitkomst van dat debat te voorspellen. Alleen de rol van het CDA lijkt iets te zijn verzacht in het persbericht van gisteren.

Prognose

De oppositie, DB, DLP en D66 zal te hoop lopen tegen een fusie met Hilversum en de coalitie, CDA. VVD en PvdA/GL zullen hartstochtelijk pleiten voor een fusie met Hilversum met in de aanloop een hechtere samenwerking in de Regio Gooi en Vechtstreek.

Dossier Bestuur Gooi en Vechtstreek

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief