WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WOZ-Murphy op Schrikkeldag
Wijdemeren, ma 29 februari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Murphy op Schrikkeldag? Afgelopen zaterdag plofte de jaarlijkse WOZ-verrassing van de gemeente op de mat. Maar de SWW-belastingwebsite ligt plat.

De Wet van Murphy (Citaat uit Wikipedia)

De wet van Murphy, toegeschreven aan Edward A. Murphy (1918–1990), luidt "if there’s any way they can do it wrong, they will" of ook wel "Anything that can go wrong, will go wrong" (vrij in het Nederlands vertaald: als iets mis kan gaan, dan gaat het ook een keer mis).[1]

Hoewel de wet van Murphy in de volksmond nogal eens verward wordt met de wet van bedrog – als iets mis kan gaan, dan gaat het mis op het slechtst denkbare moment – heeft Murphy's zoon Robert Murphy aangegeven dat zijn vaders werkelijke adagium als volgt luidde: "if there's more than one way to do a job and one of those ways will end in disaster, then somebody will do it that way".[2]

Murphy was van beroep ruimtevaartingenieur die aan veiligheidskritische systemen werkte. Hij wilde met zijn uitspraak de nadelige kant van de wet van de grote aantallen illustreren.

SWW en Murphy

Een klassiek voorbeeld van de Wet van Murphy luidt: "Als een boterham, aan één zijde besmeerd met boter, op de grond valt, dan is dat zeker met de beboterde kant."" Zo ging het vandaag ook met de belastingsamenwerking met de andere twee Vechtgemeenten. Nooit kijkt iemand op die website, behalve nadat de WOZ aanslagen zijn uitgedeeld. Murphy in optima forma.

Vrij vertaald:

"Als de website met het belastingloket van SWW plat kan gaan, dan zal dat zeker gebeuren een dag nadat de aanslagen huis aan huis bij de bewoners zijn bezorgd."

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief